Tgrt Haber
08 Mart 2014 21:42

Kerry'den Rusya'ya çağrı

Kerry, Ukrayna'daki gelişmelere ilişkin telefonda görüştüğü Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'a 'azami itidal' çağrısı yaptı.

Kerry'den Rusya'ya çağrı
kerry, abd, rusya,

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkilinin verdiği bilgiye göre, Kerry, "Ukrayna'daki gerginliği azaltmaya, bu ülkenin birliği, egemenliği ve toprak bütünlüğünü yeniden tesis etmeye dönük diplomatik adımlar hakkında Avrupa'da geçen hafta başlayan tartışmaları devam ettirmek için" Rus mevkidaşı Lavrov'u aradı.
Kerry'nin, görüşmede, Ukrayna ve Rusya arasında doğrudan diyaloğu sağlamak için ortaklar ve müttefiklerle birlikte çalışmaya hazır olduğunu vurguladığı belirtildi.
Yetkili, bunun yanında Kerry'nin, "Kırım'ı Rusya'ya dahil etmeye yönelik adımlarla birlikte Kırım ya da Ukrayna'daki bir başka yerde askeri tırmanış ve provokasyonun sürdürülmesinin diplomasi için her türlü mevcut ortamı kapatacağını net olarak ortaya koyduğunu ve azami itidal çağrısında bulunduğunu" kaydetti.
Kerry ve Lavrov'un gelecek günlerde yeniden görüşmeyi kararlaştırdığı da ifade edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...