Tgrt Haber
25 Haziran 2014 21:59

Kerry'den Rusya'ya yaptırım uyarısı

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’da barışın sağlanmasına olan bağlılığını kanıtlamasını istedi.

Kerry'den Rusya'ya yaptırım uyarısı
Rusya, ukrayna, nato, vladimir putin, ABD Dışişleri Bakanı Kerry, ağıt, Amerika haberleri, Amerika,

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Belçika’nın başkenti Brüksel’de gerçekleştirilen NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’nın ardından basın konferansı düzenleyerek açıklamalarda bulundu. Rusya Devlet Başkanı Putin’in yalnızca sözlerle değil eylemler aracılığıyla da kendisini barışa tamamen adamış olduğunu kanıtlamasının kritik öneme sahip olduğuna dikkat çeken Kerry, “Silahların ve savaşçıların sınırın ötesine geçmelerini engellemesi, ayrılıkçılara açıkça silahlarını bırakma çağrısı yapması, Rusya’ya ait kuvvetleri ve ekipmanları geri çekmesi ve AGİT üyesi rehinelerin salınması için yardım etmesi de büyük önem taşıyor” dedi. Kerry, ABD’nin Avrupalı ortaklarıyla birlikte Rusya’ya karşı yeni yaptırımlar hazırlamak için çalıştığını ancak uygulamaya koyulmasına gerek duyulmamasını umduklarını söyleyerek, “Bugün yeni yaptırımlar duyurmuyoruz fakat koşulların bu yaptırımları gerektirmesi durumunda hazırlanması için gerekli adımları atmaya devam ediyoruz. Buna hazırlanmak için Avrupalı ortaklarımızla işbirliği içerisindeyiz” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...