Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Ocak 2015 13:25

Kıbrıs Havayolları kepenk kapattı

Güney Kıbrıs Rum kesimine ait Kıbrıs Havayolları ekonomik sıkıntılar nedeniyle kapandı.

Kıbrıs Havayolları kepenk kapattı
Kıbrıs Havayolları, rumkesimi, ekonomi sıkıntı,

Ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya kalan Güney Kıbrıs Rum kesimine ait Kıbrıs Havayolları (Cyprus Airways) son uçuşunu yaptı. Avrupa Komisyonu, Rum yönetiminin 2012 ve 2013 yıllarında şirkete destek için 100 milyon avro vermesinin yasa dışı olduğuna hükmederek şirketin bu parayı iade etmesi gerektiğine hükmetti.
Komisyonun rekabetten sorumlu üyesi Margrethe Vestager, Kıbrıs Havayolları'nın yıllardır devletten aldığı yardımlara rağmen yeniden yapılandırılamadığının ortaya çıktığını kaydederek, Rum yönetiminin şirkete yaptığı maddi desteği geri alması gerektiğini belirtti.
MALİYE BAKANI AÇIKLADI
Rum Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Avrupa Komisyonu'nun Kıbrıs Havayolları ile ilgili kararıyla şirketin ekonomik bir birim olarak addedilmesinin sona erdiğini ve böylece işlevinin de bittiğini bildirdi. Yeorgiadis, ayrıca şirketin ticari lisansının yetkili uluslararası kuruluşlardan çıkarılmasının beklediğini de dile getirdi.
PERSONEL EYLEME BAŞLADI
Karar sonrası 1947'den beri faaliyette olan Kıbrıs Havayolları, son uçuşunu Atina'dan Larnaka'ya yaptı. Kıbrıs Havayolları personeli ise kapanmanın ardından şirketin merkez ofisinin önünde protesto eylemine başladı.(Haber7)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...