Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Mart 2016 15:41

Kıbrıs Rum Yönetimi geri adım attı

AB-Türkiye arasında yapılan anlaşmayı Güney Kıbrıs Rum Yönetimi de onayladı. Türkiye ile AB arasında varılan anlaşmanın kabul edildiğinin bugün resmen açıklanması bekleniyor. Anlaşma pazar günü devreye girecek.

Kıbrıs Rum Yönetimi geri adım attı
Kıbrıs Rum Yönetimi, türkiye, kıbrıs,

Kıbrıs Rum Kesimi lideir Anastasiadis, diğer AB liderlerine Avrupa Birliği ile Türkiye arasında anlaşılan taslağı kabul ettiğini açıkladı.

İZİN VERMEYECEKLERİNİ SÖYLEMİŞTİ

Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, Türkiye Kıbrıs Cumhuriyeti'ni tanıyana kadar ülkenin AB’ye üyelik sürecinde yeni fasılların açılmasına izin vermeyeceklerini söylemişti.

Lefkoşa’yı ziyaret eden Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk ile görüşen Anastasiadis, salı günü yaptığı açıklamada “Sayın Tusk’a müzakere çerçevesine göre Türkiye gerekli yükümlülükleri yerine getirmediği sürece yeni fasıllar açılmasına izin vermeye niyetli olmadığımızı ilettim” dedi.

AB ve Türkiye arasında sığınmacı akınına karşı yürütülen görüşmelerdeki önerilerin Türkiye ile gerilimi artırdığını belirten Anastasiadis, Kıbrıs’ın bu gerilimden memnun olmadığını kaydetti.

AB BAKANI'NDAN GÜNEY KIBRIS'A SERT TEPKİ

Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, Türkiye'nin 7 Mart'ta yapılan sığınmacı zirvesinde sunduğu önerilerin AB'de şaşkınlık oluşturduğunu söyledi.

Rum lider Nikos Anastasiades'in, Türkiye'nin ülkesini tanımaması halinde, yeni fasıl açılmasına onay vermeyeceğine yönelik açıklamasına da değinen Bozkır, çarşamba günü yaptığı açıklamada "Sırf bir fasıl açmak için Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin tanınması söz konusu değil" dedi.

Türkiye'nin, Vizesiz AB'nin de aralarında olduğu, önerilerini içeren paketin geçersiz kalması durumunda sorumlusunun Güney Kıbrıs olacağını söyleyen Bozkır, "AB'nin bekası tehdit altındayken bir ülkenin kaprisiyle bunun önlenmesi söz konusu olmamalıdır" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...