Tgrt Haber
25 Haziran 2022 08:54 - Güncelleme : 25 Haziran 2022 16:00

Kiev'in Hayaleti'nden sonra Kiev'in Keçisi: Bombaları patlattı 40 Rus askeri yaralandı

Rusya'nın işgali altındaki Ukrayna'da bir keçi, Rus birliklerinin bulunduğu hastaneye girerek mühimmatların patlamasına neden oldu ve 40 Rus askerinin yaralandığı belirtildi.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: The Telegraph
Kiev'in Hayaleti'nden sonra Kiev'in Keçisi: Bombaları patlattı 40 Rus askeri yaralandı
ukrayna,keçi,rusya

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 120. günde de devam ederken Zaporizhzhia bölgesinde oldukça ilginç bir olay meydana geldi. İngiliz basınında yer alan habere göre, Ukrayna Savunma İstihbaratı, Kinski Rozdory köyğndeki bir hastanede bulunan Rus birlikleri arasında meydana gelen patlamada 40 askerin yaralandığı bildirildi.

Kinski Rozdory'deki hastanede bulunan Rus askerlerinin güvenlik telleriyle korunduğu sıralarda çevredeki çiftliklerden birinden kaçan bir keçi, hastaneye girdiği ve oradaki bombaların patlamasına neden olduğu belirtildi. Telegraph’ın Ukrayna medyasına dayandırdığı haberinde keçinin korktuğu ve saklanmak için hastaneye girdiği aktarıldı.

''KİEV'İN KEÇİSİ EL BOMBASI ATTI''

"Kiev Keçisi" olarak adlandırılan hayvanın olaydan kurtulup kurtulmadığı bilinmezken Ukrayna Savunma İstihbaratı, “Keçinin 'kaotik' hareketlerinin bir sonucu olarak, hayvan birkaç el bombası 'attı” ifadelerini kullandı.

Kiev Keçisi isminin ise, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarının başladığı ilk günlerde 40 kadar düşman uçağı düşürdüğü söylenen efsanevi pilot Kiev'in Hayaleti'ne atıfta bulunarak seçildiği vurgulandı.

Kaynak: The Telegraph
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...