Tgrt Haber
28 Haziran 2021 10:34

Kim Jong-un'un kilo kaybı halkı üzüntüye boğdu

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un yaşadığı kilo kaybı dünyada gündem olmuştu. Ülke halkının, liderin sağlığı hakkında endişelendiği ve gözyaşlarına boğulduğu belirtildi.

Kim Jong-un'un kilo kaybı halkı üzüntüye boğdu
Kim Jong-un,Kuzey Kore

Dünyada son haftalarda gündem ve Kim Jong-un’un kilo kayıplarının çok ciddi bir rahatsızlığı olduğu iddia ediliyordu. 

HALK ÜZÜNÜTÜYE BOĞULDU

Güney Kore haber ajansı Yonhap'a dayandırılan habere göre, Kuzey Kore resmi devlet televizyonunda halk ile gerçekleştirilen röportajda, olaydan dolayı çok derin üzüntüler taşıdığı dile getirildi.Kim'in zayıfladığını görenlerin üzüntü içerisinde olduğunu belirten bir vatandaş, bu duruma şahit olan herkesin "gözyaşlarına boğulduğunu" ifade etti. Güney Kore medyasında, vatandaşların ifadelerinin Kim’in sağlığı hakkında endişeleri yansıttığı öne sürüldü.

SAĞLIK DURUMU HAKKINDA BİLGİ VERİLMİYOR

Kuzey Kore televizyonundan Kim Jong-un sağlık durumu hakkında herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Bazı uzmanlar, Kim’in zayıflamış görüntüsünün koronavirüs nedeniyle ekonomik darboğaz yaşayan ülkenin sakinlerine yönelik "kemer sıkma" mesajı olabileceğini de ifade ederken, Kim'in sağlık duruma dair şüphelere dikkati çekti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...