Tgrt Haber
01 Ocak 2014 14:48

Kim Jong yeni yıl mesajında meydan okudu

Kuzey Kore lideri Kim Jong yeni yıl mesajında meydan okudu.

Kim Jong yeni yıl mesajında meydan okudu
kuzey kore, güney kore, kim yong, yeni yıl mesajı,

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, yeni yılda halkına yaptığı ilk konuşmada iktidarındaki gücün arttığını belirtti. Kim Jong kendisine karşı gelmeyi düşünenlere meydan okudu.  Kuzey Kore lideri Kim Jong, kısa süre önce idam ettirdiği amcası Jang Song Thaek'e de değindi. Kim Jong-un, televizyonda yayınlanan yeni yıl konuşmasında, idam ettirdiği eniştesi için "İşçi Partisi içindeki fitnebaz pisliğin ortadan kaldırılması, ülkenin birliğini 100 kat daha pekiştirmiştir" dedi. Kuzey Kore lideri, "Partimizin; devrim karşıtı, parti karşıtı unsurları temizlemeye yönelik zamanında attığı kati adım, parti içindeki dayanışmanın güçlenmesine de yardımcı olmuştur" diye konuştu.
Ulusal Savunma Konseyi Başkan Yardımcısı iken ordudaki görevinden alınan Chang Song-thaek'in, "vatana ihanet ettiği için" idam edildiği bildirilmişti. Kim Jong-un konuşmasında ayrıca Güney Kore ve ABD'yi, "savaş çığırtkanlığı" yapmak ve Kore Yarımadası'na nükleer silah taşımaya çalışmakla suçladı. Taraflar arasında çıkabilecek bir ihtilafın, "devasa nükleer bir felaket"i tetikleyebileceği uyarısında bulunan Kuzey Kore lideri, ülkenin savunma kapasitesini daha da güçlendirmesi gerektiğini söyledi. Kim’in yeni yılın ilk gününde devlet televizyonundan yaptığı açıklama, Batılı analistleri genç liderin ülke politikasında nasıl ilerleyeceği konusunda da kararsızlığıa itiyor. Kore Yarımadası nedeniyle halen Güney Kore ile sorunlar yaşayan Kuzey Kore, Şubat 2013’te gerçekleştirdiği nükleer bomba denemeleri ve uydu fırlatmak için kullandığı kıtalararası füze teknolojisiyle Batı’nın gözünde halen büyük bir tehdit olarak görülüyor.
Güney ve Kuzey Kore, 1950-53 yıllarında gerçekleşen Kore savaşının ardından ateşkes imzalamış olsa da barış anlaşması yapılmadığı için halen savaş halindeler. Güney Kore'de, kuzeyden gelebilecek saldırı ihtimaline karşılık hala 28 bin 500 Amerikan askeri bulunuyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...