Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Mart 2021 12:03

Kim Yong-un'un kız kardeşinden Güney Kore liderine sert sözler

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo-jong, sert sözlerle hedef aldığı Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in için, "ABD tarafından yetiştirilen bir papağan" dedi.

Kim Yong-un'un kız kardeşinden Güney Kore liderine sert sözler
Kim Yong-un,Kim Yo-jong,Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un yönetiminde etkin isimlerden biri olarak görülen kız kardeşi Kim Yo-jong, Kuzey Kore'nin füze denemelerini eleştiren Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in'i sert sözlerle hedef aldı.

Güney Koreli liderin eleştirilerinin ardından Kim Yo-jong yaptığı açıklamada, "ABD tarafından yetiştirilen bir papağan" olarak nitelendirdiği Moon'u "utanmazlıkla" suçladı.

Moon'un açıklamalarının "mantıksız" olduğunu belirten Kim Yo-jong, yorumlarının ABD'nin duruşu ile benzer olduğunu işaret etti. Kim Yo-jong, "Güney Kore'nin böylesine mantıksız ve küstah davranışı, ABD'nin gangster benzeri mantığıyla tamamen aynı" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Kuzey Kore'nin yaklaşık 1 yıllık aranın ardından 25 Mart'ta gerçekleştirdiği ilk balistik füze denemeleri, ABD ve Güney Kore başta olmak üzere dünya çapında tepkiye neden olmuştu.

Japonya Başbakanı Yoshihide Suga Pyongyang'ın eylemini şiddetle kınayarak gelişmeyi "Japonya ve bölgenin barış ve güvenliği için tehdit" olarak nitelendirmişti. Pyongyang yönetimi ise 1 gün sonra yaptığı açıklamada, "yeni tip taktik güdümlü füzelerin" denendiğini öne sürmüştü.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarına göre, Pyongyang'ın balistik füzeleri test etmesi yasaklanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...