Tgrt Haber
01 Şubat 2022 06:15

Mevzuattaki boşluğu fırsata çevirdi: Emeklilik için kendini kadın ilan etti

İsviçre, cinsiyet değişikliği mevzuatını kolaylaştırdı. Bir erkek de erken emeklilik ve yüksek maaş için kendini kadın ilan edip kâğıt üstünde cinsiyetini değiştirdi

Mevzuattaki boşluğu fırsata çevirdi: Emeklilik için kendini kadın ilan etti
isviçre,,erken emeklilik,

İsviçre’nin yeni cinsiyet değiştirme mevzuatındaki bir boşluktan yararlanan bir erkek, erken emekli olabilmek ve yüksek maaşa kavuşmak için nüfusa kendini kadın olarak kaydettirdi.

İsviçre’de 1 Ocak’tan itibaren fiziki muayene ve hormon testi gibi işlemlerin kaldırılması sebebiyle bir kişinin kâğıt üzerinde cinsiyetini değiştirmesi için on dakikalık bir görüşme ve 75 İsviçre Frangı (yaklaşık 80 $) ödemesi yeterli.

Yerel Luzerner Zeitung gazetesinin haberine göre, ülkenin Almanca konuşulan orta kesimindeki Luzern kantonundan bir vatandaş bunu kâr etmek için iyi bir fırsat olarak gördü. İsviçre’de, erkekler için emeklilik yaşı 65, kadınlar için 64. Emekli maaşları ise 13.480 avro (yıllık yaklaşık 15 ila yaklaşık 27.000 dolar) arasında değişiyor.

Henüz ismi açıklanmayan kişinin erken emekli olabilmek için bir yıl daha beklemediği ve kendini bir kadın olarak kaydettirdiği ortaya çıktı. Ailesine ve arkadaşlarına ise bunu yalnızca emekliliği hızlandırmak için yaptığını söyledi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...