Tgrt Haber
11 Şubat 2015 10:09

Kirby, 'Musul’a odaklanmış durumdayız'

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Kirby, Irak güçlerinin terör örgütü IŞİD ile mücadelesine ilişkin, 'Hepimiz Musul’a odaklanmış durumdayız' dedi.

Kirby, 'Musul’a odaklanmış durumdayız'
ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Kirby, musul,

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü John Kirby, Irak güçlerinin terör örgütü IŞİD ile mücadelesine ilişkin, “Hepimiz Musul’a odaklanmış durumdayız ama (kara harekatı) ne zaman olacağına ilişkin tarih, zaman ve hafta konusunda bir öngörüde bulunamayacağım” dedi.
Pentagon Sözcüsü John Kirby, bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
IŞİD’le Küresel Mücadele Özel Temsilcisi emekli general John Allen’ın “Irak güçlerinin, uluslararası koalisyonun desteğiyle IŞİD çetelerine karşı yakında kara harekatı başlatacağı” yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Kirby, askeri operasyonlarla ilgili tahmin yapamayacağını belirtti.
“Iraklıların hazır olduğundan ve kapasitelerinden daha hızlı ilerlemeyeceğiz” ifadesini kullanan Kirby, Irak’ın yerel güvenlik güçlerinin kapasitelerini artırmak için yoğun çaba harcadıklarını kaydetti.
Kirby, şöyle devam etti:
“Kurulmuş olan dört eğitim merkezi var ve bunlar şu anda faaliyette. Eğitimlerin şimdiye kadar oldukça iyi gittiğini düşünüyoruz. Amacımız, onların sahada IŞİD’e karşı savaşı sürdürmeleri ve sonunda kazanmaları için gerekli seviyeye gelmelerine yardım etmek. Bir tahminde bulunmayacağım. Hepimiz Musul’a odaklanmış durumdayız ama (kara harekatı) ne zaman olacağına ilişkin tarih, zaman ve hafta konusunda bir öngörüde bulunamayacağım.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...