Tgrt Haber
28 Ocak 2022 09:48

Kırgızistan-Tacikistan sınırında çatışma! 17 asker yaralandı

Kırgızistan ile Tacikistan sınırında iki ülke sınır muhafızları arasında çatışma çıktı. Çatışmada 4’ü Kırgızistan, 13’ü Tacikistan askeri olmak üzere 17 asker yaralandı.

Kırgızistan-Tacikistan sınırında çatışma! 17 asker yaralandı
Kırgızistan,tacikistan

Tartışmalı sınır kesimlerinin bulunduğu Kırgızistan ile Tacikistan sınırında tansiyonun yeniden yükseldi. İki ülke sınır muhafızları arasında çıkan çatışmada 4’ü Kırgızistan, 13’ü Tacikistan askeri olmak üzere 17 asker yaralandı. Kırgızistan, Tacikistan sınırındaki 9 köyü tahliye etti. Kırgızistan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, sınırdaki çatışmalarda 4 Kırgız askerinin yaralandığı bildirildi. Çatışmalar nedeniyle 13 Tacik askerinin yaralandığı ifade edildi. Tacikistan tarafından henüz yaralı sayısına ilişkin resmi açıklama yapılmadı.

PROVAKASYON İÇİN HAZIRLIK İDDİASI 

Kırgızistan Sınır Muhafız Hizmeti tarafından yapılan açıklamada, Tacikistan ordusunun provokasyon için önceden hazırlık yaptığını iddia etti. Tacikistan askerlerinin çatışmada hava topu ve tanksavar kullanmasının uluslararası ve iki ülke arasındaki anlaşmalara aykırı olduğu kaydedilen açıklamada, Tacikistan askerlerinin ateşi durdurma çağrılarını göz ardı ettiği kaydedildi.

KGAÖ'DEN ATEŞKES ÇAĞRISI

Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü (KGAÖ) Genel Sekreteri Stanislav Zas, Kırgızistan ve Tacikistan Güvenlik Konseyi Sekreterleriyle gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde tarafları ateşi durdurmaya çağırdı. Zas ayrıca, KGAÖ’nün her iki ülkeye krizin çözülmesi için gerekli desteği vermeye hazır olduğunu dile getirdi.

Kırgızistan'ın, Tacikistan ile yaklaşık 990 kilometre uzunluğunda sınırı bulunuyor. Tartışmalı sınır kesimleri nedeniyle iki ülkenin vatandaşları ve askerleri arasında zaman zaman silahlı çatışmalar yaşanıyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...