Tgrt Haber
27 Şubat 2014 17:41

Kırım Başbakanı Mogilev görevden alındı

Ukrayna'ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin Parlamentosu, Başbakan Mogilev'i görevden aldı.

Kırım Başbakanı Mogilev görevden alındı
Başbakan Mogilev görevden alındı, Kırım Başbakanı Mogilev, mısır başbakanı görevden alındı,

Parlamentonun basın merkezinden yapılan açıklamaya göre, bugünkü toplantıya, 64 milletvekili katıldı. Ukrayna ve Kırım'daki omayları görüşmek üzere toplanan Parlamento'da milletvekillerinden 55'i Başbakan Mogilev'in görevden alınması yönünde oy kulandı. Mogilev, sabah saatlerinde Parlamentoyu ve Başbakanlık binasını işgal eden silahlı kişilerle görüşmüştü. Ülkedeki durumu görümek üzere toplanan Kırım Tatar Milli Meclisi de milli güvenlik temsilcileri, bölge valilikleri ve şehir belediye başkanlarıyla sosyopolitik durum çözülmesi için ortak yerel meclisler oluşturmaya karar verdi. Ukrayna Parlamentosu milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun Basın Sekreteri Lilya Muslimova'nın bildirdiğine göre, Kırım Tatar Milli Meclisinde alınan kararlar şöyle:
"Güvenlik güçleri temsilcilerinin de bulunacağı, bölge valilikleri ve şehir belediye başkanlarıyla Kırım’da sosyo-politik durum çözülmesi için ortak yerel meclisler oluşturulması. Kırım bölgelerinde yetkililerle ortak yerel meclis oluşturma olanağı yoksa, meclise kimlerindahil edilmesi kararını bölge Meclisi Başkanlığı verecektir. Bölgelerde duruma ilişkin sorunların çözülmesi için bölge Meclisi’ne yönlendirme yapılacak. Kırım çapında düzenin ve insan hayatlarını korunmasını sağlamaya ilişkin tüm kararlar ve girişimler Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanlık Divanı tarafından uygulanacaktır. İstisnai durumlarda kararlar sonradan Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanlık Divanı tarafından onaylanması içinKırım Tatar Milli Meclisi Başkanlığına gönderilecek."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...