Tgrt Haber
07 Mart 2014 21:28

Kırım halkına Moskova'da destek gösterisi

Rusya'nın başkenti Moskova'da binlerce kişi 'Kırım halkına destek' gösterisine katılım yaptı.

Kırım halkına Moskova'da destek gösterisi
rusya, moskova, kırım halkı, destek gösterisi,

Rusya'nın başkenti Moskova'da binlerce kişi "Kırım halkına destek" gösterisine katıldı. Başkent Moskova'daki Kızıl Meydan'ın yanında toplanan kalabalık, Devlet Başkanı Vladimir Putin'den, Kırım'ın Rusya'ya katılma kararına destek vermesini istedi. "Vasilyevskiy Spusk" adı verilen alanda toplanan kalabalık, Kremlin'in Ukrayna politikası ve Kırım'ın statüsünün belirleneceği referanduma destek verdi. Miting alanında kurulan sahnede tüm katılımcılar adına okunan açıklamada, Putin'den ve Parlamento'dan Kırım'ın Rusya'ya katılması için gereken prosedür çalışmalarına bir an önce başlanması talep edildi. Sahnede, çeşitli gruplar konser de verdi. Gösteride, "Kırım Rusya toprağıdır", "Kırım halkı seninleyiz", "Sizi paraya değişmeyeceğiz" yazılı pankartlar açıldı. Göstericiler, sık sık "Moskova, Rusya, Kırım" sloganı attı. Mitinge, çeşitli sosyal grup ve siyasi partilerin temsilcileri de katıldı. 
-Mitinge katılanlar Ukrayna'da yaşanan durumdan endişeli-
"Kırım halkına destek" gösterisinin organizatörlerinden Rodina (Vatan) Partisi Sekreteri Mihail Kolçev, Kırım'da düzenlenecek referanduma destek ve Kiev yönetimi protesto etmek için toplandıklarını söyledi. Kolçev, Ukrayna'nın yeni yönetiminin aldığı kararlarla Rusça konuşan halkın haklarının çiğnendiğini öne sürdü. Mitinge katılan Olga Vasilyevna, Kırım'da birçok akrabasının yaşadığını ve onların hayatı için endişe duyduğunu dile getirdi. Krill Çeburkov ise "Sadece Kırım değil, Harkov ve Donetsk gibi şehirlerde yaşayan Rusça konuşan halka destek vermek için buradayız. Yalnız değiller" dedi. Vladimir Andreyeev de Kırım halkının her türlü kararını destekleyecekleri yorumunda bulunarak, "Önemli olan Kırımlıların tercihi" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...