Tgrt Haber
08 Şubat 2015 16:37

Kırım meselesine Sarkozy'de dahil oldu

Fransa'nın eski Cumhurbaşkanı ve muhalefetteki Halk Hareketi Birliği'nin lideri Nicolas Sarkozy, "Kırım, Rusya'ya bağlanmayı seçtiği için suçlanamaz" dedi.

Kırım meselesine Sarkozy'de dahil oldu
Nicolas Sarkozy, kırım rusya

Partisinin kongresinde konuşan Sarkozy, Ukrayna kriziyle ilgili olarak Rusya'ya yönelik uzlaşma mesajları gönderdi.
Fransa ve Rusya'nın ortak medeniyetin birer parçası olduğunu ifade eden Fransız siyasetçi, "Amerikalıların Ruslarla olan çıkarları, Avrupa ve Rusya'nın çıkarlarından farklı. Biz, Avrupa ve Rusya arasında Soğuk Savaş'ın yeniden canlanmasını istemiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
Mart 2014'te Kırım'ın Ukrayna'dan ayrılarak, Rusya topraklarına katılmasına değinen Sarkozy, "Kırım, Rusya'yı seçti ve bunun için Kırım'ı suçlayamayız. Ukrayna'daki Rusça konuşan nüfusun korunması için barış gücü oluşturulmasını sağlayacak yöntemler geliştirmeliyiz" dedi. Kiev'in AB'ye katılma umutlarını da değerlendiren UMP lideri, "Ukrayna, Rusya ve Avrupa arasında köprü olma rolünü devam ettirmeli. Ukrayna'nın kaderinde AB'ye katılmak yok" dedi.


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...