Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 May 2014 10:38

Kırım Tatarları'nın durumu tehlikede

AGİT Ukrayna İnsan Hakları Değerlendirme Misyonu, Kırım'da ulusal azınlıkların dikkate alınmadığını, özellikle Kırım Tatarlarının durumlarının tehlikede olduğunu bildirdi.

Kırım Tatarları'nın durumu tehlikede
kırım, ukrayna, kırım tatarları, tatarlar,

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'ndan (AGİT) yapılan yazılı açıklamaya göre, İnsan Hakları Değerlendirme Misyonu, Ukrayna ve Kırım'da yaptığı araştırma ve incelemelerden oluşan ilk raporunu yayımladı. Değerlendirme ve tavsiyelerin yer aldığı raporun 19 insan hakları uzmanı tarafından hazırlandığı ve 6 Mart-17 Nisan'daki gelişmeleri kapsadığı belirtildi. Ukrayna ve özellikle Kırım'da cinayet, fiziki saldırı, tehdit ve zorla alıkoyma gibi insan hakları ihlallerinin tespit edildiği belirtilen raporda, şiddetin mağdurları arasında göstericilerin, gazetecilerin, askeri personel ile Kırım Tatar topluluğu üyelerinin bulunduğu kaydedildi. Ukrayna'daki gelişmelerin özellikle Kırım'daki ulusal azınlıklara ciddi etkileri bulunduğu kaydedilen raporda, "Kırım'da, Kırım Tatarları'nın durumu özellikle tehlikededir" ifadesine yer verildi.
Etnik farklılıkların endişe kaynağı olmaya devam ettiği belirtilen raporda, Kırım'da dil ve ulusal azınlıkları doğrudan ilgilendiren diğer konularda kimseye danışılmadan, toplumlar arasında olumsuz atmosfere neden olacak, otoriteye güveni sarsacak ve tansiyonu yükseltecek alelacele kararların alındığı kaydedildi. İnsan Hakları Değerlendirme Misyonu, Ukrayna hükümetinin talebi üzerine 3 Mart'ta göreve başlamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...