Tgrt Haber
01 Mart 2014 11:40

Kırım'da referandum tarihi de 30 Mart'a çekildi

Parlamento binası silahlı askerlerce kuşatılan Kırım'da referandum tarihi de 30 Mart'a çekildi.

Kırım'da referandum tarihi de 30 Mart'a çekildi
kırım'da gerginlik sürüyor, kırım'da son durum, kırım'da referandum tarihi,

Kırım'ın başkenti Akmescit'te gerginlik sürüyor. Dün akşam Akmescit havaalanının sivil uçuşlara 24 saat kapatılmasının ardından, sabah saatlerinde parlamento binası kamuflajlı ve silahlı kişiler tarafından kuşatıldı. Parlamento binası etrafında silahlı 11 kişi bulunuyor. Binanın içinde ise kaç kişi olduğu bilinmiyor. Silahlı kişilerin Kiev'deki gösterilerde 80'den fazla kişinin ölümüne neden oldukları gerekçesiyle yeni yönetim tarafından dağıtılan ve "Berkut" olarak adlandırılan özel polis birimine mensup kişiler olduğu belirtiliyor. Parlamento binası önündeki olayları izleyen Aleksandr Şeltsov adlı vatandaş ise AA'ya yaptığı açıklamada, silahlı kişilerin Kırım halkını desteklemek ve savunmak için burada bulunduklarını savundu.
Kırım'da yaşanan gelişmeler, referandum tarihinin de öne alınmasına neden oldu. Kırım Parlamentosu tarafından geçtiğimiz günlerde yeni başbakan olarak seçilen Sergey Aksenov, daha önce 25 Mayıs olarak belirlenen referandum tarihinin 30 Mart'ta çekildiğini açıkladı. Referandumda, Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin Ukrayna'ya bağlı bir cumhuriyet olarak devam edip etmeyeceği oylanacak. Rus İnterfaks haber ajansının bildirdiğine göre, Rusya yanlısı Aksenov yayımladığı bildiride de Kırım'daki silahlı güçlerin, polisin, ulusal güvenlik servisi ve sınır muhafızlarının sadece kendisinde emir alacaklarını duyurdu. Akesov, buna kabul etmeyen komutanlardan görevlerini bırakmasını istedi.
Kırım yarımadasındaki Moskova yanlısı Rus Birliği Partisi Başkanı olan Aksenov, ayrıca Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den, “Otonom Kırım Cumhuriyeti topraklarında barış ve huzurun teminat altına alınmasına destek vermesini” istediğini belirtti. Bu arada, Rusya Devlet Başkanlığı İdaresi'nden, Ukrayna'ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti Hükümeti'nin, ülkede barış ve huzurun sağlanması için kendilerinden yardım ricasında bulunduğu belirtilerek, bu ricanın dikkate alınacağı bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...