Tgrt Haber
02 Mart 2014 15:40

Kırım’da Rus birlikleri Ukrayna Askeri Üssünü kuşattı

Ukrayna'nın Kırım'da bulunan askeri üssünün yüzlerce Rus askeri ve zırhlı araçlar tarafından kuşatıldığı bildirildi.

Kırım’da Rus birlikleri Ukrayna Askeri Üssünü kuşattı
kırım,rus birlikleri,askeri üs,ukrayna askeri üs,kuşatma,

Yetkililerden yapılan açıklamaya göre konvoyda her biri 30 asker içeren en az 13 araç ve makineli tüfek bağlantılı 4 zırhlı aracın bulunduğu ifade edildi. Rus plakalı olduğu belirtilen zırhlı araçların askeri üsse giriş ve çıkışları kapattığı belirtildi. Ukrayna askerlerinin ise hazırlıklar yaparak silahlarını ve tanklarını giriş kapısına yönlendirdiği kaydedildi. YEDEK ASKERLER ORDUYA ÇAĞRILDI Rusya meclisinin Ukrayna'ya askeri müdahale iznini meclisten geçirmesi sonrası Ukrayna hükümeti yedek askerleri orduya çağırdı. Ulusal Güvenlik Yetkilisi Andriy Paruby tarafından yapılan açıklamada yedek askerlerin göreve çağrıldığı ifade edildi. Öte yandan geçici Cumhurbaşkanı Turçinov ise nükleer santraller ve belirli stratejik noktalarda güvenliğin arttırılması emrini verdi.
UKRAYNA'DA KISMİ SEFERBERLİK İLAN EDİLDİ
Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu (MGSK) Sekreteri Andrey Parubiy, kısmi seferberlik ilan edildiğini bildirdi. Parubiy, basına yaptığı açıklamada, ülkede askerlik yapabilecek vatandaşlar için kısmi seferberlik ilan edildiğini kaydederek, bunun MGSK kararı üzerine Devlet Başkanı Vekili Aleksandr Turçinov tarafından imzalanan kararname ile yürürlüğe girdiğini söyledi. Parubiy, MGSK kararıyla ordunun da tam hazır duruma getirildiğini belirtti. Andrey Parubiy, Dışişleri Bakanlığı'nın, Budapeşte Memorandumu çerçevesinde garantör ülkelere, ülke güvenliğinin sağlanması ve istişarelerin yapılması için çağrıda bulunmakla görevlendirildiğini kaydetti. Bakanlar Kurulu'nun da vatandaşların güvenliğinin sağlanması için gereken kaynağı ayıracağını ifade eden Parubiy, MGSK kararı ile ülkede enerji üreten işletmelerin daha sıkı korunması emrinin de verildiğini bildirdi. Bu arada, son gelişmeleri ele almak üzere bu sabah toplanan parlamento, oturumunu kapalı gerçekleştirdi. Oturumdan önce milletvekilleri ile MGSK üyeleri arasında istişare toplantısı düzenlendi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, dün orduyu Ukrayna ve Kırım sınırlarında kullanmak için parlamentonun üst kanadı Federasyon Konseyi'nden yetki alması üzerine, Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu dün gece acil olarak toplanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...