Tgrt Haber
28 Mart 2014 14:21

Kırım'da toprak tahsisi ve özelleştirme durduruldu

Rusya'ya bağlanma anlaşması imzalayan Kırım Hükümeti, ülkede toprak tahsisinin ve özelleştirmenin durdurulduğunu açıkladı.

Kırım'da toprak tahsisi ve özelleştirme durduruldu
kırım,kırım hükümeti,toprak tahsisi,özelleştirme

Ukrayna'dan tek taraflı bağımsızlık ilan eden ve Rusya'ya bağlanma anlaşması imzalayan Kırım Hükümeti, ülkede toprak tahsisinin ve özelleştirmenin durdurulduğunu açıkladı. Kırım Parlamentosu'nun, Başbakan Yardımcılığı görevine getirdiği Rüstem Temirgaliyev açıklamasında, Kırım’da toprağın ayrılması ve özelleştirilmesine moratoryum uygulama kararı aldıklarını, bu kararın genel kalkınma planı hazırlanana kadar geçerli olacağını bildirdi. Kalkınma planını hazırlama görevinin Rusya Federasyonu Yerel Kalkınma Bakanlığı ile Rusya Federasyonu İnşaat Bakanlığına verildiğini belirten Temirgaliyev, Soçi olimpiyatlarının düzenlendiği tesisleri yapan uzmanların Kırım’da çalışmaya başladığını vurguladı. Kıyı alanları dahil olmak üzere Kırım’da düzensiz inşaatın yapılmayacağını aktaran Temirgaliyev, kalkınma konseptinin 25 Nisan’a kadar tamamlanacağını ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...