Tgrt Haber
10 Ağustos 2022 10:07 - Güncelleme : 10 Ağustos 2022 10:15

Kırım'daki patlamanın ardından Zelenskiy: Savaş Kırım'ın kurtuluşuyla bitmeli

Kırım'da Rusya'ya ait askeri hava üssünde yaşanan patlamanın ardından Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya-Ukrayna savaşının Kırım'ın kurtuluşuyla son bulması gerektiğini söyledi.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Kırım'daki patlamanın ardından Zelenskiy: Savaş Kırım'ın kurtuluşuyla bitmeli
kırım,rusya,ukrayna,volodimir zelenskiy

Rusya tarafından ilhak edilen Kırım'da bulunan Rusya'ya ait Novofedorivka askeri hava üssünde dün meydana gelen patlamaların ardından Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'den yeni bir açıklama geldi. Zelenskiy, Kırım'dan vazgeçmeyeceklerini şu ifadelerle dile getirdi:

"Kırım, Ukrayna'ya aittir. Kırım'dan asla vazgeçmeyeceğiz. Rusya, Avrupa'nın her zaman en iyi yerlerinden biri olan ve olmaya devam edecek olan yarımadamızı Avrupa'nın en tehlikeli yerlerinden biri haline getirdi. Kırım'da Rus işgalcilerin varlığı, tüm Avrupa ve küresel istikrar için bir tehdittir. Kırım işgal altında olduğu sürece Karadeniz bölgesi güvenli olamaz. Rusya, yarımadamızı askeri üs olarak kullanabildiği sürece, Akdeniz kıyısındaki birçok ülkede istikrarlı ve kalıcı bir barış olmayacaktır.''

''KIRIM'IN KURTULUŞUYLA SON BULMALI''

Zelenskiy, ülkesindeki savaşın Kırım ile başladığını söyleyerek, "Rusya- Ukrayna savaşı Kırım ile başladı, Kırım'ın kurtuluşuyla son bulmalı. Bugün bunun ne zaman olacağını söylemek mümkün değil. Ancak Kırım'ın kurtuluşu için elimizden geleni yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kırım'daki patlamanın ardından Zelenskiy: Savaş Kırım'ın kurtuluşuyla bitmeli

Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmalar Donbass bölgesinde artarak devam ederken, Rusya tarafından ilhak edilen Kırım'da bulunan Rusya'ya ait Novofedorivka askeri hava üssünde dün 7 kez art arda patlama sesleri duyulmuş, patlamada 1 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...