Tgrt Haber
24 Mart 2016 16:43

Kızına böbreğini verebilmek için her gün yürüdü

Almanya'da kızına böbreğini vermek isteyen baba diyabet hastalığı riski taşıdığını öğrenince, bir yıl boyunca her gün 10 bin adım yürüyüp rahatsızlığından kurtularak kızına böbreğini bağışladı.

Kızına böbreğini verebilmek için her gün yürüdü
köln,almanya,

Almanya'nın Köln kentinde yaşayan ve doğuştan böbrek rahatsızlığı bulunan 11 yaşındaki Sıla Aytaş, babasından yapılan nakille sağlığına kavuştu.

Köln Üniversitesi Hastanesinde kızına böbreğini bağışlayan baba Hakan Aytaş (45), doktorlardan diyabet hastalığı riski taşıdığını ve organ bağışçısının tamamen sağlıklı olması gerektiğini öğrendi.

Serbest gazeteci olarak çalışan Aytaş, bir yıl boyunca günde 10 bin adım yürüyüp 7 kilo vererek diyabet hastalığı riskinden kurtuldu ve uygun donör haline geldi.

Baba Aytaş, kızı Sıla'nın böbreklerinde doğuştan gelen rahatsızlığın her geçen yıl ilerlediğini ve eylül ayında böbreklerin tamamen işlevsiz hale geldiğini anlattı. Bu durumu öngördükleri için önceden hazırlık yaptıklarını belirten Aytaş, "Testler yapıldı, hem annesinin hem de benim dokumun kızıma uygun olduğunu öğrendik. Ameliyat sonrası çocuğun bakımını da düşünerek ona ben böbreğimi vermek istedim ve bu kararımızı, böbrekleri iflas etmeden 3-4 ay önce doktorlara bildirdik." dedi.

Organ bağışına davet 

Hakan Aytaş, organ naklinin önemini herkesin bildiğini ancak bunu yaşamanın çok farklı olduğunu belirterek, "Kızım diyaliz sürecinde haftada 3 gün 4 saat diyalize bağlı kalmak zorundaydı. Bu da tüm günümüzün hastanede geçmesi anlamına geliyordu. Onun sağlığına kavuşması ve aile olarak yaşam kalitemizin tekrar artması için hiç çekinmeden böbreğimi kızıma bağışlamak istedim." şeklinde konuştu.

Ameliyattan sonra kendisinin 1 hafta kızının ise 3 hafta hastanede kaldıktan sonra sağlığına kavuştuğunu dile getiren Aytaş, "Nakli vücudu kabul etti, böbrek gayet iyi çalışıyor. Artık perhiz yapmak zorunda değil. Doktorlar gelişen teknoloji sayesinde organın 25-30 yıl süreyle normal şartlarda çalışacağını söyledi." ifadesini kullandı.

Hastanede genç yaşta çok sayıda hastanın organ nakli beklediğini söyleyen Aytaş, herkesi organ bağışına davet etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...