Tgrt Haber
22 May 2021 13:17

KKTC'de bir arazide korkutan yangın!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Girne'ye bağlı Dikmen ve Taşkent köyleri arasındaki geniş bir arazide çıkan yangın, yaklaşık bin dönüm alanı küle çevirdi.

KKTC'de bir arazide korkutan yangın!
KKTC

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Girne'ye bağlı Dikmen ve Taşkent köyleri arasında öğle saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

YAKLAŞIK BİN DÖNÜM EKİLİ ARAZİ ZARAR GÖRDÜ

Zeytin ağaçlarının bulunduğu bölgedeki yangın, rüzgarın da etkisiyle hızla yayıldı. Söndürme çalışmalarına itfaiye, asker, sivil savunma ekiplerinin yanı sıra köy sakinleri de katıldı. Uzun uğraşlar sonucu yangın kontrol altına alınırken soğutma çalışmalarına başlandı. Yangında şu ana kadar yaklaşık bin dönüm ekili arazinin ve zeytin ağaçlarının zarar gördüğü belirtildi.

"NE YAZIK Kİ ÇOK BÜYÜK BİR KAYIP VAR"

Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi, "Çiftçimiz bugünü bekliyordu. Üzücü bir olay, yol kenarından başlamış bu da düşündürücü. Bin dönüme yakın bir alan yandı. İtfaiye, belediye, halkımız burada. Ne yazık ki çok büyük bir kayıp var" diye konuştu.

"SOĞUTMA ÇALIŞMALARI DEVAM ETMEKTEDİR"

Polis tarafından yapılan açıklamada ise, "Dikmen - Taşkent Anayolunun güney kısmındaki arazide meydana gelen yangın sonucu yaklaşık 800 dönümlük alan içerisinde bulunan biçilmemiş arpa, anız, balya, muhtelif zeytin ve alıç ağaçları yanarak zarar gördü. Yangına Polis İtfaiye ekiplerinin yanı sıra, Sivil Savunma ekipleri, askeri personel ve su tankerleri ile müdahale edildi. Yangın kontrol altına alınmış olup soğutma çalışmaları devam etmektedir" denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...