Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Ekim 2020 12:51

KKTC'de CTP'den '2. turda Akıncı'ya destek' kararı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Parti Meclisi, pazar günü gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçiminin 2'nci turunda Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Akıncı'yı destekleme kararı aldı.

KKTC'de CTP'den '2. turda Akıncı'ya destek' kararı
Mustafa Akıncı

CTP'de akşam saatlerinde gerçekleştirilen Parti Meclisi toplantısı sonrası alınan karar, yazılı olarak da açıklandı.

CTP'nin kurulduğu günden itibaren Kıbrıs Türk halkının varlığını, kimliğini, kültürünü geliştirerek geleceğe taşıması, sosyal ve ekonomik kalkınmasını sağlaması ve Kıbrıs sorununun federal temelde kapsamlı çözüme ulaştırılması çerçevesinde bir siyaset izlediği belirtildi.

Açıklamada, "CTP Parti Meclisi, bu çerçevede 18 Ekim'de yapılacak cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinde yarışacak 2 aday arasında, bu ilkeler doğrultusunda görev yapacağını açıklamış Sayın Mustafa Akıncı'yı destekleme kararı almıştır." ifadesi kullanıldı.

CTP'nin adayı 3. olmuştu
Kuzey Kıbrıs'ta 11 Ekim'de yapılan seçimlerde hiçbir aday yüzde 50'nin üzerinde oy alamamış ve seçim en çok oyu alan iki adayın yarışacağı ikinci tura kalmıştı.

Seçimin ilk turunda Ulusal Birlik Partisi'nin adayı ve Başbakan Ersin Tatar oyların yüzde 32'sini almış, bağımsız aday Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da yüzde 29 ile ikinci olmuştu. 11 Ekim'deki seçimlere cumhurbaşkanı adayı olarak katılan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ise oyların 21'ini alarak ilk turu üçüncü sırada bitirmişti.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda 7'si bağımsız 11 aday yarıştı. Seçime katılım oranı ise yüzde 57'de kaldı.

"Toprak verelim" tartışması

Mevcut Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Maraş'ın açılması kararını seçim için atılmış bir adım olarak gördüğünü belirterek, "Demokrasi için yüz karası bir karardır" demişti. Bu sözler büyük tepki çekerken, Akıncı'nın daha önce söylediği bir söz gündeme gelmişti. 2017 yılında verdiği röportajda Akıncı, "Kıbrıs'ta çözüm için topraklarımızın bir kısmını Rumlara geri vermeliyiz" ifadelerini kullanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...