Tgrt Haber
12 Kasım 2021 16:49

KKTC'den Rum yönetimine silahlanma tepkisi: Gerekli önlemleri alırız

KKTC Dışişleri Bakanlığı, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin silahlanma faaliyetlerinin devam ettiğini belirterek “Bu gerginliği tırmandırıyor” dedi.

KKTC'den Rum yönetimine silahlanma tepkisi: Gerekli önlemleri alırız
KKTC,Güney Kıbrıs Rum Yönetimi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanlığı, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin (GKRY) bir süredir silahlanma faaliyetlerine devam ettiğini söyledi. Bunun adada ve Doğu Akdeniz’de gerginliği tırmandırmaktan başka bir amaca hizmet etmediğini belirten Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, KKTC’nin Türkiye ile birlikte, “gerekli önlemleri almaktan çekinmeyeceği” uyarısında bulundu. 

SİLAHLANMA HUZURU TEHDİT EDİYOR 

Bakanlık yaptığı yazılı açıklamada, “GKRY’nin gerginliğe yol açacağını bilmesine karşın bir süredir silahlanma programı başlattığı bilinmektedir. Rum tarafının insansız hava araçları ve ağır silahlar satın almasının yanında askeri ittifakları da ülkemiz aleyhine artırdığı açıkça görülmektedir. Söz konusu silahlanma faaliyetleri adamız ve Doğu Akdeniz’deki istikrar ve huzur ortamını tehdit etmektedir. Rum Yönetimi’nin ülkemizi tehdit etmeye yönelik silahlanmaya devam etmesi, kışkırtıcı faaliyetlerini sürdürmesi, adada ve bölgede gerginliğin tırmandırılmasından başka bir amaca hizmet etmemektedir” sözlerine yer verildi.

KKTC'den Rum yönetimine silahlanma tepkisi: Gerekli önlemleri alırız

ÇAĞRIDA BULUNULDU

KKTC Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamanın devamında, ilgili ülkelerin Rum tarafının maksadını aşan silahlanma politikasına destek veren yaklaşımlarına son vermeleri gerektiği kaydedildi. Açıklamada “Adamızı etkileyen sorunlara çözüm bulmak ve güven veren önlemlerin hayata geçirilmesi için ülkemiz çeşitli yapıcı öneriler uygulamakta, diyalog ve iş birliğinin yolunu açmaya çalışmaktadır. GKRY’nin silahlanma faaliyetlerine devam ettiği sürece, KKTC’nin Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte, gerekli önlemleri almaktan çekinmeyeceği aşikardır” dendi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...