Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Ağustos 2021 13:57

Koalisyon komutanı kundakçı PKK'yı övdü

Terör örgütü PKK'nın Türkiye'de onlarca ormanı kundakladığını açıkladığı sırada Birleşik Müşterek Görev Gücü Operasyon Komutanı Paul T. Calvert'ten PKK'yı öven açıklamalar geldi.

Koalisyon komutanı kundakçı PKK'yı övdü
pkk,suriye,terör,terör örgütü

PKK terör örgütünün Türkiye’de yakılan orman yangınlarıyla ilgili “biz yaptık” açıklamasını yaptığı saatlerde Haseke’ye bağlı Kamışlı ilçesinde bir toplantı düzenlendi.

KOALİSYON KOMUTANINDAN PKK'YA ÖVGÜ

Terör örgütü elebaşları toplantıda Türkiye aleyhine kışkırtıcı konuşmalar yaptı. Toplantıya Uluslararası Koalisyonu temsilen Birleşik Müşterek Görev Gücü Operasyon Komutanı Paul T. Calvert de katıldı. PKK terör örgütü Suriye yöneticisi Mazlum Abdi'den sonra kürsüye çıkan Calvert, örgütün Türkiye’de onlarca alanı kundakladığını açıkladığı anlarda terör örgütüne yönelik övücü açıklamalarda bulundu.

Paul T. Calvert, PKK’ya yüzde yüz destek verdiklerini beyan ettiği konuşmasında "Size minnettarım. DEAŞ karşısında fedakarca bir direniş sergilediniz. Sizinle aynı ortamda bulunmak ve size hitap etmek onur verici" gibi övücü cümleler kullandı.

Koalisyon temsilcisi Calvert’in bu sözleri Suriye genelinde büyük tepki gördü.

Bağımsız kuruluşlarca yayınlanan raporlara göre Rakka, Haseke ve Deir el Zor’da 250 bini aşkın sivil PKK terör örgütü yüzünden bölgelerini terk etmek zorunda kalırken PKK ihlalleri nedeniyle 7 bini aşkın kişi de hayatını kaybetti. Kayıp ve akıbeti bilinmeyenlerin sayısı ise 2 binden fazlayken 9 bin kişi ise örgüt tarafından alıkonuluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...