Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Kasım 2014 11:37

Kobani'de son dakika gelişmesi! IŞİD'in Çeçen komutanı öldürüldü!

Kobani'den son dakika çok kritik bir haber geldi. Çeçenistan lideri Kadirov, IŞİD'in üst düzey liderlerinden Ebu Ömer el-Şişani'nin öldürüldüğünü açıkladı.

Kobani'de son dakika gelişmesi! IŞİD'in Çeçen komutanı öldürüldü!
ebu ömer el şişani , çeneistan , ramazan kadirov , tarkan batirhvili , ışid , işid , daiş , daeş , suriye , rojava , kobane , kobani , el nusra , ydh el meyadin , rudaw , son dakika ,

Instagram üzerinden yaptığı açıklamada Kadirov, ceset fotoğrafı yayınlayarak “Rusya'ya tehditler savuran IŞİD komutanlarından Tarkan Bataraşvili (Ömer Şişani) artık hayatta değil. İslam düşmanı öldürülmüştür. Rusya'yı tehdit edenlerin sonu da hep böyle olacaktır” dedi. Ömer Şişani'nin bundan üç ay kadar önce “Irak ve Suriye'deki işlerimizi bitirince sıra Rusya'ya gelecek” açıklaması yaptığı söylenmişti. Kadirov geçen ay “Şişani'nin peşine adamlarımı göndermiş bulunuyorum. Bulunduğu yerde yok edilecek” demişti.
FARS HABER KANALI DA ÖLDÜĞÜNÜ YAYINLAMIŞTI!
Rojava’nın Kobani kentinde IŞİD ile savaşan Kürt güçleri, bölgeye yönelik saldırıları “Çeçen” lakaplı örgüt lideri olan Ebu Ömer el-Şişani’nin yürüttüğünü belirtmişti. Fars haber kanalı olan YDH- El Meyadin Televizyonu ise, geçtiğimiz günlerde el-Nusra Cephesi ile girdiği çatışmada yaralanan IŞİD Komutanı Ebu Ömer Şişani’nin öldürüldüğünü bildirmişti.
EBU ÖMER EL ŞİŞANİ KİMDİR?
Suriye’ye geldikten sonra Ebu Ömer el-Şişani adını alan Çeçen komutan, 1986 yılında Gürcistan’da doğdu. Şişani, IŞİD’in Suriye’deki komutanı olarak anılıyor. Irak sınırının IŞİD tarafından ele geçirilmesi operasyonu da Şişani tarafından yürütülmüştü.
Ebu Ömer el-Şişani’nin gerçek adı ise Tarkhan Batirhvili. 2012’de Suriye’ye giden Şişani, örgüt lideri Ebubekir el - Bagdadi’ye bağlılık yemini etmişti. Kızıl sakallı Şişani’yi Suriye’de çekilen birçok videonun yanısıra, Irak’tan gelen silahların Suriye’ye götürüldüğünü gösteren fotoğraf karelerinden hatırlamak mümkün. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...