Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Haziran 2022 16:34 - Güncelleme : 28 Haziran 2022 16:41

Kolombiya’da cezaevi isyanı: Yatakları ateşe veren 49 mahkum yanarak öldü

Kolombiya’da bir cezaevinde isyan çıkaran mahkumlar yatakları ateşe verdi. Gardiyanların çıkışı engellemeleri üzerine 49 mahkum yanarak can verdi. Olayın ardından Kolombiya Devlet Başkanı açıklama yaptı.

Editör: Berna Akkaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Kolombiya’da cezaevi isyanı: Yatakları ateşe veren 49 mahkum yanarak öldü
cezaevi,mahkum,yangın

Kolombiya’nın Tulua kentindeki bir cezaevinde, kaçmak isteyen mahkumlar isyan çıkardı. Gardiyanların çıkışları engellemesi üzerine yataklarını ateşe veren mahkumlardan 49’unun yanarak hayatını kaybettiği belirlendi.

TOPLAM BİN 267 MAHKUM VARDI

Güney Amerika ülkesi Kolombiya’nın güneybatısındaki Tulua kentindeki bir hapishanede isyan çıktı. Ulusal Cezaevleri Müdürü Tito Castellanos, isyanda 49 mahkumun hayatını kaybettiğini açıkladı. "Bu trajik ve feci bir olay" diyen Castellanos, hapishanede toplam bin 267 mahkum bulunduğunu belirtti.

“SORUŞTURMA TALİMATI VERDİM”

Portekiz’e ziyaret gerçekleştiren Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, "Tulua, Valle del Cauca’daki hapishane olayından dolayı üzgünüz. Tito Castellanos ile temas halindeyim ve bu korkunç durumu açıklığa kavuşturmak için soruşturma talimatı verdim" ifadelerini kullandı.

CESETLERDE ŞİDDET BELİRTİLERİ

Kolombiya medyasının yetkililere dayandırdığı habere göre mahkumlar cezaevinden kaçmaya çalıştı. Gardiyanlar kaçışı engellemeye çalıştığı sırada mahkumlar yataklarını ateşe verdi ve ölenlerin çoğu yanarak hayatını kaybetti. Diğerlerinin cesetlerinde ise şiddet belirtilerine rastlandı.

50 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

Yangının çıktığı koğuşta yaklaşık 200 kişinin bulunduğu belirtildi. Tulua itfaiye sözcüsü de yaptığı açıklamada, "Çok sayıda yatağın yandığını belirledik ve şu ana kadar yaklaşık 50 kişi sağlık merkezlerine götürüldü" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...