Tgrt Haber
17 Kasım 2016 07:31

Kolombiya'da bombalı saldırı

Kolombiya'nın Norte de Santander bölgesinde yaşana bombalı saldırıda 17'si polis, ikisi sivil 19 kişi yaralandı.

Kolombiya'da bombalı saldırı
kolombiya, bombalı saldırı

Venezuela sınırında bulunan eyaletin başkenti Cucuta'da düzenlenen bombalı saldırıda, terörle mücadele polislerini taşıyan kamyon hedef alındı.
Çevredeki evlerin de hasar gördüğü, 17 polis ve iki sivilin yaralandığı saldırı sonrası bölgede operasyon başlatıldı.
Polis, saldırının failleriyle ilgili bilgi verebilecek olanlara 50 milyon peso ödeneceğini açıkladı.
Kolombiya basınında yer verilen haberlerde, saldırının bölgede etkili olan Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN) tarafından yapılmış olabileceği değerlendiriliyor.
- ELN tarafından gerçekleştirilen saldırılar
ELN, daha önce de Norte de Santander'in güneyindeki Arauca bölgesinde 28 Ekim'de orduya lojistik destek veren bir taşıma şirketine ait kamyonları yakmış ve iki sürücüyü öldürmüştü.
Aynı bölgede 5 Kasım'da da haraç vermeyi reddeden iki besiciyi öldüren ELN, son olarak Casanare'de iki polise suikast yapmıştı.
Saldırı sonrası açıklama yapan İçişleri Bakanı Juan Fernando Cristo da örgütün barışa gönüllü olmadığını belirtmişti.
Kolombiya'daki ikinci büyük isyancı grup olan solcu ELN adına 29 Eylül'de sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, hükümetle farklılıkların üstesinden gelmeye ve barış görüşmelerini başlatmaya hazır oldukları duyurulmuştu.
Ekvador'un başkenti Quito'da 27 Ekim'de başlaması beklenen barış görüşmeleri öncesinde, Kolombiya hükümeti adına müzakerelere katılacak heyetin başında bulunan eski Tarım Bakanı Juan Camilo Restrepo, görüşmelerin başlaması için örgütün elinde bulunan eski kongre üyesi Odin Sanchez'in serbest bırakılmasının şart olduğunu söylemişti.
Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos da örgütün Sanchez'i serbest bırakmadığı için müzakerecilerin kararnamesini imzalamadığını açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...