Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Haziran 2021 12:18

Kolombiya'da orduya bombalı saldırı çok sayıda yaralı var

Kolombiya'nın Cucuta kentinde 30. Tugay'a ait alanda bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. 36 asker saldırıda yaralandı.

Kolombiya'da orduya bombalı saldırı çok sayıda yaralı var
kolombiya,terör saldırısı

Kolombiya'nın Cucuta bölgesinde 30. Tugayın bulunduğu alanda bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırının sonucunda 36 kişinin yaralandığı açıklandı. Kolombiya Savunma Bakanı Diego Molano, saldırının isyancılar tarafından düzenlendiğini söyledi. Terör eylemini kınadığını belirten bakan, "Kolombiya askerlerine saldırmayı amaçlayan bu alçak ve terör eylemini kınıyor ve reddediyoruz" dedi. 

Yaralılardan birinin ameliyat olduğunu belirten Bakan Molano, 29'unun da hastanelerde bulunduğunu söyledi. Adı açıklanmayan bir yetkili ise iki adamın kendilerini görevli olarak gösterdikten sonra tabura beyaz bir araçla giriş yaptıklarını ve iki patlama olduğunu belirtti.
Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) isyancılarıyla 2016'da yapılan barış anlaşmasına rağmen Kolombiya ordusu, anlaşmayı reddeden Marksist Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN) gerillaları, suç çeteleri ve eski FARC üyeleriyle mücadele etmeye devam ediyor. ELN, FARC ve suç çetelerinin tümü, 30. Tugay'ın faaliyet gösterdiği, zaman zaman tansiyonun yükseldiği Norte de Santander'de bulunuyor.

Savunma Bakanı Molano, "İlk bulgu, ELN'nin bu aşağılık eylemin arkasında olduğudur. Ayrıca FARC muhaliflerinin katılımı da araştırılıyor" ifadelerini kullandı. Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque ise askeri ve yerel yetkililerle görüşmek üzere Cucuta'ya gideceğini duyurdu.

Sosyal medyada yer alan görüntülerde, tugayın bulunduğu alanda bombanın patladığı anlar kameraya yansıdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...