Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Haziran 2021 23:10

Kongo’da yaklaşık 1,9 milyon dolar değerinde altın ele geçirildi

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde ülkenin kuzeydoğusundaki Okapi Yaban Hayatı Koruma Alanı'nda, güvenlik güçleri yaklaşık 1,9 milyon dolar değerinde 31 kilogram altın ele geçirdi.

Kongo’da yaklaşık 1,9 milyon dolar değerinde altın ele geçirildi
Kongo,,altın,,milyon dolar

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde yaklaşık 1,9 milyon dolar değerinde altın ele geçirildi.

31 KİLO ALTIN ELE GEÇİRİLDİ

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin kuzeydoğusunda yer alan Okapi Yaban Hayatı Koruma Alanı'nda güvenlik güçleri tarafından düzenlenen bir operasyonda, yaklaşık 1,9 milyon dolar değerinde 31 kilogram altın ele geçirildi.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin Ituri eyaletinde yer alan Mambasa bölgesi Askeri Savcılık Başkanı Teğmen Jean de Dieu Musongela yaptığı açıklamada, ele geçirilen altınların Okapi'de bir maden olarak nitelendirilen Muchacha'dan geldiğini belirtti.

ÇİNLİ ŞÜPHELİLER KAÇTI

Düzenlenen operasyonda Kongolu 3 kişinin tutuklandığını, Çinli 2 kişinin ise kaçtığını belirten Musongela, 3 zanlının sorgulanmak üzere Ituri eyaletinin başkenti Bunia'ya götürüldüğünü kaydetti.

Yetkililer tarafından, örgütün tam boyutunun henüz bilinmediğini belirten Musongela, "Bu insanlar sadece altın çıkarmakla kalmıyor, aynı zamanda bu altınları eritiyorlar" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...