Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Ağustos 2015 20:40

Kopenhag'da camiye molotoflu saldırı

Kopenhag'da İslam İnanç Toplumu'na ait camiye molotoflu saldırıda bulunuldu. Meydana gelen yangın hızlı bir şekilde sündürüldü.

Kopenhag'da camiye molotoflu saldırı
cami,

Türkiye'de yer alan habere göre şehrin Dortheavej ve Tomsgardsvej caddelerinin kesiştiği köşede bulunan binanın alt katındaki bir pencereye molotof atılarak gerçekleştirilen saldırıda kimsenin zarar görmediğini belirten Emniyet Müdürü Kenneth Jensen, "Bugün öğle saatlerinde meydana gelen saldırıda meydana gelen yangın komşular tarafından fark edilmiş ve bize alarm verildi. Saldırıyı kimin ne amaçla yaptığını bilmiyoruz. Elemanlarımız binada inceleme yapıyorlar. Saldırıda zarar gören insan yok. Saldırının ırkçı bir saldırı olup olmadığı konusunda bir şey söylemek için henüz erken" dedi.

Polis bölge halkının ifadesinin alındığını bildirdi. İslam İnanç Toplumu yöneticileri ise saldırının bir ırkçı saldırı olabileceğini söylediler. İslam İnanç Toplumu Sözcüsü İmran Shah Bize yapılan saldırı bir terör saldırısıdır. Binada çok sayıda çocuk, kadın faaliyet gösteriyoruz. İyi ki insanlara zarar gelmedi dedi.

İmran Shah zaman zaman tehditler aldıklarını söyledi. Caminin üyelerinden Yasin adındaki Genç de DHA'ya yaptığı açıklamada, saldırıda insan canına zarar gelmemesinin bir şans olduğunu belirterek "Saldırı bir nefret saldırısı olabilir. Zaten yakında bize ait mezarlığa da saldırı yapılmıştı. Umarım polis suçluları çabuk bulur" diye konuştu.

Geçtiğimiz ay da Müslümanlara ait mezarlıkta bir saldırı gerçekleşmiş ve saldırganlar mezar taşlarını tahrip etmişlerdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...