Tgrt Haber
10 Eylül 2017 10:43

Korkulan oldu! Irma Kasırgası Florida'da

Karayipler ve Küba'da 26 kişinin hayatına mal olan Irma Kasırgası Florida eyaleti kıyılarına ulaştı. Ulusal Kasırga Merkezi Irma Kasırgası'nın saatte 25 kilometre hızla Florida'nın Key West adasından ülkeye giriş yaptığını açıkladı.

Korkulan oldu! Irma Kasırgası Florida'da
kasırga

Karayipler ve Küba'da 26 kişinin hayatına mal olan Irma Kasırgası ABD'nin Florida eyaletine ulaştı. Kasırgada ilk can kaybı haberi bir saat dolmadan geldi. Yetkililer uyarıyor: Hayati tehlike söz konusu... Ulusal Kasırga Merkezi Irma'nın saatte 12 kilometre hızla kuzey ve kuzeybatı yönüne doğru ilerlediğini belirtiyor. Eyalette şu anda bir milyondan fazla konuta elektrik verilemiyor.

Kasırga yeniden dördüncü kategoriye yükseldi. Bölgede dev hortumlar meydana geldi, dalgaların boyu 4,5 metreye ulaştı. Florida valisinin 'Acilen burayı terk edin. 

Florida’da olağanüstü hal ilan edildi

Irma Kasırgası özellikle ABD'nin Key West ve Miami kentlerinde etkisini sürdürüyor. Key West ve Miami bölgesinde 550 bin kişiye elektrik verilemiyor. Vatandaşlara sokağa çıkmayın uyarıları yapılırken, acil kurtarma ekiplerinin her yerde hazır bekletildiği belirtildi. Irma Kasırgası'nın Key West ve Miami kentlerinden sonra Tampa ve St. Petersburg kentlerinde de etkili olmaya başladığı açıklandı. Key West kentine Miami'ye 295 mil uzaklıkta deniz üzerinden kara yolu ulaşımı bulunuyor. Key West'in kasırgadan en çok etkilenmesi beklenilen bölge olduğu belirtiliyor. Miami sahil şeridinde de aynı benzeri durum yaşanıyor. er geçen dakika etkisini arttıran kasırganın Florida'dan sonra Gorciya, Kuzey Karolina, Güney Karolina ve Virginya eyaletlerinde de etkili olması bekleniyor.

 

Irma Kasırgası Florida'ya ulaştı. İlk olarak eyaletin Florida Keys adı verilen grup adalarından giriş yapan Irma Kasırgası artık karada etkisini gösteriyor.

Kasırganın başlamasından kısa bir süre sonra ilk can kaybı haberi geldi. Reuters haber ajansı bir adamın fırtına sebebiyle meydana gelen bir kamyonet kazasında hayatını keybettiğin açıkladı. Polis söz konusu olayın kasırgada kayda geçen ilk can kaybı olduğunu söyledi. 

Bir milyondan fazla konutta eketrik kesintisi

Florida Enerji ve Işık şirketi tarafında yapılan açıklamaya göre eyalet genelinde bir milyondan fazla ev ve iş yerine elektirik verilemiyor. 
Günlerdir kasırgaya karşı önlem alan ABD kıyılarında su seviyesi gittikçe artıyor. Florida'da dalga boyu 4,5 metreye ulaştı. Sosyal medyada hortum görüntüleri paylaşılıyor.

'Burayı terk edin, hayatta kalamazsınız'

Dün 5 milyon 600 bin kişinin tahliye edilme kararının ardından rakam daha da yükseldi. Yetkililer şu ana kadar 6 milyon 300 bin kişinin bölgeyi terk ettiğini açıkladı. Florida valisi dün yaptığı açıklamada 'Burayı hemen terke edin. Hayatta kalamazsınız' uyarısını yapmıştı.

ABD Hava Kuvvetleri bölgedeki tahliye işlemleri için 'Fırtına Avcısı' olarak bilinen WC-130J 'Super Hercules' askeri tahliye uçaklarını gönderdi. 

Kasırganın şiddeti kategori dörde yükseltildi. Irma'nın ilk olarak Florida'nın Key West adasını etkisi altına alması bekleniyor. Dün gece 200 binden fazla eve elektrik verilemedi.

Miami'de uyarıları ciddiye almayanlar var

Florida eyaletinin Miami kentinde yapılan tüm uyarıları ciddiye almayarak, bölgeyi terk etmeyenler de var.  HAber ajanslarıan yansıyan karelerde insanlar şiddetli yağmura rağmen sokaklara çıkıp eğleniyor.

Kasırga hafta içinde Karayipler'de 26 can kaybına neden olmuştu. Karayipler'in ardından Küba sahillerini vuran Irma Kasırgası Küba'da büyük hasar oluşturdu. Küba'nın kuzey sahilerindeki oteller bomboş kaldı.

Korkulan oldu! Irma Kasırgası Florida'da

Irma Kasırgası'nın şu ana kadar vurduğu yerler:

Barbuda: Bu küçük adanın 'neredeyse yaşanamaz hale geldiği' söyleniyor. Yerleşim yerlerinde ve altyapıdaki hasar boyutunun yüzde 95'i bulduğu açıklandı. Barbuda Başbakanı Gaston Browne, kasırganın 100 milyon dolarlık bir maliyet ortaya çıkardığını söylüyor.
St Martin: Fransa ve Hollanda arasında bölünmüş olan bu adada ise Hollanda'ya ait olan tarafta büyük bir tahribat meydana geldi. Adada 5 kişi hayatını kaybetti.
Porto Riko: ABD toprağı olan Porto Riko'da 6.000 üzerinde kişi barınaklarda yaşamaya başlamış durumda. Adanın büyük kısmında elektrik kesintileri yaşanıyor.
Virgin Adaları: Altyapıda büyük hasar meydana geldiği biliniyor. Adada 4 kişi hayatını kaybetti.
Anguilla: İngiltere toprağı olan bu adada da bir kişi öldü. Bir görgü tanığı 'Adamız nükleer saldırıya uğramış gibi gözüküyor' dedi.
Virgin Adaları: İngiltere'ye bağlı ada takımında acil durum ilan edildi. Enkaz altında hayatını kaybetmiş kişiler olabileceğinden endişe ediliyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...