Tgrt Haber
20 Eylül 2018 18:53

Korkulan oldu! Ölü sayısı 50'ye çıktı

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin (KDC) kuzeybatısındaki nehirde iki gün önce bir teknenin alabora olması nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 50'ye yükseldiği bildirildi.

Korkulan oldu! Ölü sayısı 50'ye çıktı
kongo demokratik cumhuriyeti

Yerel basındaki haberlere göre, aşırı yük ve yolcu taşıyan özel tekne,  salı gecesi Mongala nehri kıyısındaki Binga köyü yakınlarında battı.
 
Nehirde devam eden arama çalışmalarında 20 kişinin cesedine daha  ulaşıldı. Böylece ölü sayısı 50'ye çıktı.
Bölge Milletvekili Leon Mondole, basına yaptığı açıklamada, kazada 20  kişinin kurtarıldığını söyledi.
 
Mongala eyaleti Polis Şefi Yardımcısı Edouard Mungweso da teknenin  batmaya başlamasının ardından tekne sahibi ve mürettebatın olay yerinden  kaçtığını belirtti.
 
Mungweso, seyahat kurallarına uymadıkları ve olaydan sonra yolcuları  bırakıp kaçtıkları için tekne sahibi ve mürettebat hakkında hukuki işlemlerin  yapılacağını kaydetti.
 
Öte yandan mayıs ayında kuzeydeki Momboyo nehrinde yaklaşık 100  yolcuyu taşıyan teknenin batması sonucu 50 kişi yaşamını yitirmişti.
 
Ekvator iklimi nedeniyle geniş ormanlık alanlara sahip ülkede, büyük  şehirler dışında karayolu ağı bulunmuyor. Halk, ulaşım için Kongo Havzası'nı  çevreleyen nehirleri tercih ediyor ancak eski ve bakımsız teknelerin kullanılması  sık sık ölümcül kazalara yol açıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...