Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Aralık 2021 15:32

Omicron krizi derinleşiyor! Güney Afrika’da vakalar son 24 saatte ikiye katladı!

Güney Afrika’daki sağlık yetkilileri, Omicron varyantının yayılmasıyla beraber vakaların son 24 saatte ikiye katladığını açıkladı.

Omicron krizi derinleşiyor! Güney Afrika’da vakalar son 24 saatte ikiye katladı!
Omicron Nu,Koronavirüs

Korona virüsün daha bulaşıcı olduğu düşünülen ve dünya kamuoyunu alarma geçiren Omicron mutasyonu, Güney Afrika’da hızla yayılıyor. Güney Afrika’daki sağlık yetkilileri, Omicron ile beraber vakaların 24 saatte ikiye katladığını açıkladı. Bir önceki gün tespit edilen vaka sayısı 4.300 iken son 24 saatte vaka sayısı 8.500’e çıktı. Sağlık yetkilileri Omicron'un artık Güney Afrika'da baskın hale geldiğini ve yeni enfeksiyonlarda keskin bir artış sağladığını söylüyor.

YÜZDE 70 OMİCRON 

Dünya Sağlık Örgütü'ne (WHO) göre, Omicron şu anda dünya çapında en az 24 ülkede tespit edildi. Güney Afrika, yüksek oranda mutasyona uğramış yeni varyantı tespit eden ilk ülke oldu. Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü (NICD), geçen ay dizilediği tüm virüs genomlarının %70'inden fazlasının yeni varyanttan olduğunu söyledi.

Omicron krizi derinleşiyor! Güney Afrika’da vakalar son 24 saatte ikiye katladı!

VİRÜS DÜNYADA YAYILIYOR

Hindistan, Gana, Suudi Arabistan ve BAE, ilk Omicron vakalarını doğrulayan en son ülkeler arasında yer alıyor. İngiltere, Belçika, İsrail, ABD ve Almanya da dahil olmak üzere pek çok ülkede yeni varyant görüldü.  Mevcut aşıların ne kadar koruma sağladığı da dahil olmak üzere, Omicron ile ilgili birçok soru yanıtlanmayı bekliyor. DSÖ virüsü "endişe verici” olarak tanımlamıştı.  Bu haftanın başlarında, dünyanın dört bir yanındaki ülkeler, yayılmanın ayrıntıları ortaya çıktıkça Güney Afrika'dan seyahati kısıtladı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...