Tgrt Haber
07 Temmuz 2021 19:18 - Güncelleme : 05 Şubat 2022 17:08

Koronavirüs ile baş edemeyen Hindistan'da kabine şoku

Koronavirüs salgını nedeniyle zor günler geçiren Hindistan, kabine değişikliği ile sarsıldı. Hükümet, başta sağlık bakanı olmak üzere 12 bakanı değiştirdi.

Koronavirüs ile baş edemeyen Hindistan'da kabine şoku
hindistan,koronavirüs

Kovid 19 salgınından en çok etkilenen ülkelerin başında gelen Hindistan’da vaka ve ölü sayıları düşüşe geçti ancak hükümet eleştirilerin odağında. Hükümet 12 bakanı görevden aldı. 

Hindistan Cumhurbaşkanı Ram Nath Kovind’in ofisi, Başbakan Modi'nin tavsiyesi üzerine bakanların istifalarının kabul edildiği bilgisini paylaştı. İstifa eden bakanlar arasında Sağlık Bakanı Dr. Harsh Vardhan, Eğitim Bakanı Ramesh Pokhriyal Nishank, Kimyasal ve Gübre Bakanı D.V. Sadananda Gowda, Adalet Bakanı Ravi Shankar Prasad ve Bilgi ve Yayıncılık Bakanı Prakash Javadekar’ın da yer alıyor.

Başbakan Modi, ülkede yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınını yönetme biçimine yönelik yoğun eleştiriler üzerine kabine değişikliği yapacağını duyurmuştu. Modi hükümeti, 2019 yılında ikinci kez iktidara gelmesinden bu yana ilk kez kabine değişikliği yapıyor.

EN ÇOK KOVİD 19 ÖLÜMLERİNİN GÖRÜLDÜĞÜ 3. ÜLKE

Hindistan Sağlık Bakanlığından yapılan son açıklamaya göre, son 24 saatte 43 bin 733 yeni vaka tespit edildi, 930 kişi öldü, 47 bin 240 hasta iyileşti. İyileşenlerin sayısı 55 gündür günlük bazda yeni vaka sayısını aşarken salgının sağlık sistemine getirdiği yükün kısmen hafiflediği gözleniyor.

Toplam 29 milyon 799 bin 534 kişinin sağlığına kavuştuğu ülkede, iyileşme oranı yüzde 97,1'e ulaştı. Toplam vaka sayısı 30 milyon 663 bin 665'e, virüse bağlı can kaybı sayısı 404 bin 211'e çıktı. Nüfusu 1,4 milyara yaklaşan ülkede aşılama, henüz salgını durdurabilecek düzeye ulaşmadı. Hindistan, Kovid-19 verilerinin derlendiği "Worldometers" internet sitesine göre, dünyada en fazla vakanın görüldüğü ikinci, en fazla ölümün görüldüğü üçüncü ülke olarak öne çıkıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...