Tgrt Haber
18 Şubat 2020 12:05

Koronavirüs ile mücadelede önemli isim hayatını kaybetti!

Geçtiğimiz hafta Çin'de 6 sağlık görevlisinin virüs dolayısıyla hayatını kaybetmesinin ardından Corona Virüsü için çözüm arayan Wuhan hastanesi başhekimi Dr. Liu Zhimming de hayatını kaybedenler arasında yer aldı. Gelen son dakika haberlerine göre Wuhan hastanesi başhekimi Dr. Liu Zhimming'in Corona Virüsü nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı.

Koronavirüs ile mücadelede önemli isim hayatını kaybetti!
Koronavirüs,

Çin halkını Aralık 2019'da "SARS benzeri" bir hastalık olan yeni tip koronavirüse karşı uyaran Çinli doktor Li Wenliang'ın, tedavi gördüğü hastanede koronavirüsten dolayı hayatını kaybetti. Doktorun ölümü Çin'de büyük üzüntüye neden olurken haber dünya genelinde de endişe ile karşılandı.

Dr. Zhimming, koronavirüse yenik düşen ikinci önemli doktor oldu. Şubat ayının hemen başında, koronavirüse karşı ilk uyarıları yapmaya çalışmakla tanınan Dr. Li Wenliang da koronavirüs dolayısıyla hayatını kaybetmişti.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI RİSK ALTINDA

On binlerce doktor, Çin'in Hubey eyaletinin Vuhan kentinde baş gösteren koronavirüsün yayılmasını engellemek için canla başla çalışıyor. Çinli sağlık yetkililerince 14 Şubat Cuma günü yapılan açıklamada, "en az 1716 sağlık çalışanının koronavirüsten etkilendiği, bunların 6'sının hayatını kaybettiği" belirtilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...