Tgrt Haber
15 Aralık 2021 00:10

Koronavirüs ne zaman bitecek: Bill Gates 2022'yi işaret etti

Yeni ortaya çıkan 'Omicron' varyantı koronavirüs pandemisi nedeniyle tedirginlik yaşayan insanların kaygılarını artırdı. Hastalığın sona ermesini bekleyenler sağlık kuruluşlarından net bir açıklama duyamadı. Varyantların ne kadar etkisini sürdüreceği ve pandeminin ne kadar daha süreceği konusunda en net açıklama ise Microsoft'un kurucusu Bill Gates'ten geldi. Gates, koronavirüs salgınının kritik aşamasının 2022'de sona ereceği konusunda umutlu olduğunu dile getirdi.

Koronavirüs ne zaman bitecek: Bill Gates 2022'yi işaret etti
Bill Gates,,koronavirüs,,pandemi,,Omicron,,varyant,,aşı,

Koronavirüs pandemisi nedeniyle dünya çapında 5 milyondan fazla insan hayatını kaybederken, 270 milyondan fazla kişi hastalığa yakalandı. Hastalığa yakalanan birçok kişi entübe edildi, birçok ülkede sağlık sistemi kilitlendi, bazı ülkelerde cenaze işlemleri gerçekleştirilemedi. Pandemi boyunca ortaya çıkan varyantlar hastalığın yeniden daha bulaşıcı ve öldürücü hale gelmesine neden oldu. 2022 yılına girmeye hazırlanırken insanlar hastalığın ne zaman hayatımızdan çıkacağını büyük bir merakla bekliyor. DSÖ başta olmak üzere dünya üzerinde faaliyet gösteren sağlık kurumları kesin bir tarih vermekten kaçınıyor. Sağlıkçılar hastalığın ölümcül ve kolay bulaşıcı karakterini yitirmekle beraber hayatımızda varlığını sürdüreceğini dile getiriyor.

AKUT SAFHASI 2022'DE SONA ERECEK

Omicron varyantının ortaya çıkması pandemi konusunda endişe taşıyan insanları paniğe sürükledi. DSÖ'den hastalığın öldürücülüğü noktasında yüreklere su serpen açıklamalar gelmesine karşın, bulaşıcılığının yüksek olduğu ve tedbirlerin sıkı sıkıya sürdürülmesi gerektiğine dair uyarılar geldi. Avrupa ülkeleri arasında ilk ölüm haberi de İngiltere'den gelirken, pandeminin ne zaman sona ereceğine dair tartışmalar yeniden alevlendi. GatesNotes isimli blogunda yayınladığı yıllık analiz yazısında Microsoft'un kurucusu Bill Gates, konuyla ilgili değerlendirmede bulundu. Gates, "Bir başka tahminde bulunmak aptalca olabilir ama salgının akut safhasının 2022'de sona ereceğini düşünüyorum." dedi. Ünlü milyarder, pandeminin ne zaman sona ereceğine dair daha önce dile getirdiği tahmininin neden gerçekleşmediğini de açıkladı. Gates, Delta varyantı nedeniyle pandeminin sonunun umduğu kadar yakın bir zamanda gelmediğini belirtti. Amerikalı milyarder insanları tam olarak aşılatmak için mücadele ettiğini de sözlerine ekledi.

Koronavirüs ne zaman bitecek: Bill Gates 2022'yi işaret etti
Microsoft kurucusu Bill Gates

KORONAVİRÜS ENDEMİYE DÖNÜŞEBİLİR

Gates, "Omicron varyantının endişe verici olduğuna şüphe yok." dedi. Omicron varyantının endişe verici olduğundan şüphesi olmadığını dile getiren Gates, yeni varyantlarını teşhis edilme hızı ve aşılar ile antiviral ilaçların heyecan verdiğini söyledi. Bu bilgiler ışığında koronavirüsün 2022 yılında endemiye dönüşebileceği konusunda umutlu olduğunu dile getirdi.

ÖLÜMCÜLLÜĞÜ GELECEKTE AZALACAK

Gates çarpıcı açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

Dünya, potansiyel olarak kötü varyantlara karşı mücadele etmeye şimdiye kadar pandeminin herhangi bir noktasında olduğundan daha iyi hazırlanmış durumda. Gerektiğinde güncel aşılar oluşturmak için çok daha iyi bir konumdayız.

Bill & Melinda Gates Vakfı'nın destekledikleri de dahil olmak üzere araştırmacıların yakında Omicron varyantına dair çok daha fazla bilgiye ulaşmış olacağını ifade eden Gates, aşılar ve antiviral ilaçlar sayesinde koronavirüsün ölümcüllüğünün gelecekte azalacağını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...