Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Ekim 2021 14:21

Koronavirüse karşı akrep zehri ilacı

Bilim insanları, Covid-19'a karşı etkili yeni bir ilaç üzerinde çalışıyorlar. Ölümcül akrep zehri, yeni varyantlar ile savaşmada kullanılabilir.

Koronavirüse karşı akrep zehri ilacı
koronavirüs,,covid-19,,akrep,

Şimdiye kadar birçok geleneksel ilaçta kullanılan akrep zehirleri, şimdilerde koronavirüsün yeni varyantlarıyla savaşmada etkili olacak. Bilim insanlarının araştırmaları doğrultusunda akrep zehrinden de yeni bir Covid-19 ilacı çıkabilir.

Akrep zehrinin içeriğinde çoğu güçlü nörotoksin olan ve potansiyel olarak ölümcül olan peptitler içerir. Ancak aynı zamanda güçlü antibakteriyel ve antiviral niteliklere sahiptirler ve bunun hayvanı enfeksiyonlardan koruduğu düşünülüyor. Bilim insanları bu yönde araştırmalarını çoğalttı ve yeni anti-koronavirüs ilaçlar tasarlamak için peptitlerin iyi bir başlangıç olacağına karar verdi.

Koronavirüse karşı akrep zehri ilacı

SIRADIŞI YENİ BİR İLAÇ

Aberdeen Üniversitesi Tıp Bilimleri Enstitüsü'nde kıdemli araştırma görevlisi olan Dr Wael Houssen ve Fakülte Zooloji Bölümü'nde Moleküler Toksinoloji ve Fizyoloji Profesörü olan Mohamed Abdel-Rahman tarafından yönetilen araştırma için akrepler Mısır çölünden toplandı ve doğal ortamlarına geri bırakılmadan önce zehirleri alındı.

Dr Houssen konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Yeni ilaçların kaynağı olarak akrep zehirlerinin incelenmesi heyecan verici ve üretken bir gelişme. Bu zehirlerin son derece güçlü biyoaktif peptitler içerdiğini zaten gördük ve keşfedilmeyi bekleyen daha birçok şeyin olduğuna inanıyoruz." 

Profesör Abdel-Rahman ise “Mısır'da dünyanın en zehirlisi dahil birçok akrep türü yaygın. Zehirlerin hepsi henüz tam olarak incelenmedi ve alışılmışın dışında, sıradışı bir yeni ilaç kaynağı olabilir” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...