Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Temmuz 2022 16:39 - Güncelleme : 06 Temmuz 2022 17:01

Koronavirüsü 471 gündür atlamadı! Dünyanın en uzun Covid-19 hastası

ABD'nin Connecticut eyaletinde yaşayan bir kişinin 471 gün boyunca koronavirüs testinin pozitif çıktığı açıklandı. Yale Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, dünyanın en uzun süre koronavirüs olan kişisinin vücudunda virüsün birçok kez mutasyona uğradığını belirtti.

Koronavirüsü 471 gündür atlamadı! Dünyanın en uzun Covid-19 hastası
koronavirüs,covid-19,abd

ABD'nin Connecticut eyaletindeki bilim insanları, 60'lı yaşlarında bir kişinin, 471 gün boyunca koronavirüs testinin pozitif çıktığını duyurdu. Adı açıklanmayan kişinin lenfoma ahstası olduğu bildirildi. Yale Üniversitesi'nde açıklanan durum ile ilgili konuşan bilim insanları, koronavirüsün hastanın vücudunda birçok kez mutasyona uğradığını söyledi. Araştırmacılar, yapılan incelemelerin ardından kanında virüsün 3 farklı alt mutasyonunun bulunduğunu da bildirdiler. 

2 KAT DAHA FAZLA MUTASYONA UĞRUYOR

Bilim insanları, hastanın şimdiye kadar keşfedilen en uzun koronavirüs vakası olduğunu belirtirken 'Kronik Covid' kişinin vücudunda virüsün iki kat daha hızlı mutasyona uğradığının altını çizdi.

Araştırmacılar vaka ile ilgili, "Bu kronik enfeksiyon, Omicron, Delta ve Alfa dahil olmak üzere genetik olarak çeşitli Covid-19 varyantlarının ortaya çıkmasına potansiyel olarak katkıda bulunan bir mekanizma olan, hızlandırılmış corona virüs evrimi ve ayrışmasıyla sonuçlandı" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz yıl, Birleşik Krallık'ta yapılan başka bir araştırmada da, lenfoma hastası olan bir kişinin vücudunda virüsün daha hızlı mutasyona uğradığını tespit etmiş, kişi daha sonra hayatını kaybetmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...