Tgrt Haber
13 Ağustos 2021 08:35

Koronavirüsü yayan ilk kişi bulundu! DSÖ araştırıyordu

Dünya Sağlık Örgütü, pandeminin ilk başından beri Covid-19 virüsünü yayan ilk kişiyi arıyordu. Araştırmaların sonucu yine Wuhan Viroloji Enstitüsü'ne yönlendirdi, sıfırıncı hasta laboratuvardan çıktı.

Koronavirüsü yayan ilk kişi bulundu! DSÖ araştırıyordu
wuhan,koronavirüs,covid-19

İlk kez Çin'in Wuhan kentinde çıktığı düşünülen Covid-19 virüsü yaklaşık iki senedir tüm dündayadaki etkisini sürdürüyor. Koronavirüsle mücadelenin yanı sıra Dünya Sağlık Örgütü ve birçok bilim insanı da hala Covid-19 virüsünün kaynağını araştırmaya devam ediyor.

DSÖ'nün bu araştırma için kurduğu ekibin başındaki isim ise geçtiğimiz günlerde konuya ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. Prof. Dr. Peter Embarek, araştırmada önemli sonuçlara ulaştıklarını belirtti ve hastalığı ilk bulaştıran kişinin Wuhan Viroloji Enstitüsü'nden bir çalışan olabileceğini işaret etti. Hatta Embareki bu ihtimalin oldukça yüksek olduğunu da söyledi.

SIFIRINCI HASTA HİPOTEZİ OLDUKÇA KUVVETLİ

Prof. Dr. Peter Embarek, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"Sahada numune alarak enfekte olan bir araştırmacının sıfırıncı hasta olabileceği hipotezi oldukça kuvvetli. Koronavirüsün doğrudan bir yarasadan insana sıçradığı yer burası olabilir. Bu durum, rastgele bir köylünün ilk hasta olması fikrinden daha mantıklı.''

Ocak ayından beri Wuhan'da araştırmalar yapan Embarek, Enstitü'deki laboratuvarda yarasa araştırmalarıyla ilgili doğrudan bir kanıt bulamadıklarını açıkladı. Ayrıca Embarek, Çinlilerle laboratuvar teorisini tartışmanın kolay olmadığını söyledi:

"Görevi tamamlamadan 48 saat öncesine kadar, raporun laboratuvar kısmı hakkında konuşup konuşmayacağıımız konusunda hala bir anlaşmamız yoktu."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...