Tgrt Haber
27 Kasım 2021 19:33

Koronavirüsün yeni mutasyonu İngiltere’de görüldü

Koronavirüsün Güney Afrika’da keşfedilen ve Omicron adı verilen yeni mutasyonu İngiltere’de 2 kişide tespit edildi.

Koronavirüsün yeni mutasyonu İngiltere’de görüldü
Koronavirüs,Omicron

Koronavirüsün Güney Afrika’da tespit edilen yeni mutasyonu Omicron, birçok ülkede tespit edilmeye devam ediyor. İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid yaptığı açıklamada, İngiltere’de   2 kişide mutasyonun tespit edildiğini açıkladı. Tespit edilen bölgelerde koronavirüs testleri yapılacağını ifade eden Javid, vakalar ile bağlantılı olduğu belirlenen kişilerin takip edildiğini açıkladı.

KIRMIZI LİSTEYE 4 AFRİKA ÜLKESİ DAHA EKLENDİİ

İngiltere hükümeti, endişe verici Omicron mutasyonu karşısında kırmızı seyahat listesine 4 ülkeyi daha ekledi. Sağlık Bakanlığı, dün Güney Afrika, Botsvana, Namibya, Zimbabve, Lesotho ve Esvatini'yi kırmızı listeye eklemesinden sonra bugün de Angola, Mozambik, Malavi ve Zambiya’yı kırmızı listeye ekledi. Güncellemeye göre 28 Kasım Pazar günü yerel saat ile 04.00'den itibaren bu ülkelerden İngiltere'ye gelen kişiler 10 gün boyunca otel karantinası uygulamak zorunda kalacak. Hükümet ayrıca, son 10 gün içinde söz konusu ülkelerde bulunmuş kişilerin kendilerini 10 gün izole etmeleri ve PCR testi yapmaları gerektiğini belirtti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...