Tgrt Haber
05 Ocak 2022 20:46

Kosova’da kripto para madenciliği yasaklandı

Kosova’da enerji krizine çözüm olarak elektrik kesinti uygulamasına gidilmesinin ardından ülkede, kripto para madenciliği yasaklandı.

Kosova’da kripto para madenciliği yasaklandı
kosova,,iran,,çin,,kripto,,kripto para,,bitcoin,

Yüksek küresel fiyatlar ve ülkenin en büyük kömür santralinde arıza meydana gelmesinin ardından enerji krizi yaşanmaya başladı. Çözüm olarak kesinti uygulamasına gidilen ve her 8 saatte bir 2 saat elektrik verilen ülkede vatandaşlar protesto için sokaklara çıkarak Enerji Bakanı'nın istifasını istedi. Ülkede elektrik kesintilerine ek olarak kripto para madenciliği de yasaklandı.

ÇİN VE İRAN DA YASAKLAMIŞTI

Kripto para madenciliğinde kullanılan makinelerin çok fazla enerji harcadığı gerekçesiyle Kosova Enerji Bakanı Artane Rizvanolli, ülkede yaşanan enerji krizinin önüne geçebilmek için kripto para madenciliğinin yasaklandığını açıkladı. Yakın zamana kadar en ucuz elektrik tarifelerine sahip olan Kosova enerjisinin yüzde 40’ını ithal ediyor.

Çin ve İran’da çok fazla enerji harcadığı sebebiyle ülkede kripto para madenciliğini yasaklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...