Tgrt Haber
05 Ekim 2021 17:04

Koronavirüsün kökeninde yeni iddia: Kasımda değil 2019 yazında ortaya çıktı

Yaklaşık iki yıldır mücadele halinde olduğumuz yeni tip koronavirüs salgınıyla ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Internet 2.0'ın araştırmasında, Kovid-19'un Kasım ayında değil 2019 yazında Vuhan'da yayılmaya başlamış olabileceği öne sürüldü.

Koronavirüsün kökeninde yeni iddia: Kasımda değil 2019 yazında ortaya çıktı
kovid-19,koronavirüs,vuhan

2020 yılının başından itibaren 4 buçuk milyondan fazla insanın ölümüne neden olan Kovid-19'un kökenine ilşikin her geçen gün yeni iddialar ortaya atılırken bu kez de virüsün aslında 2019'un Kasım ayında değil yaz aylarında, Vuhan'da ortaya çıkmış olabileceği öne sürüldü.

Hastanelerin verilerinin incelendiği araştırmada, Mayıs ayından itibaren PCR testlerinde ve yapılan harcamalarda yüksek miktarda artış kaydedildiği belirtilirken Telegraph gazetesinde yayımlanan ve siber güvenlik şirketi Internet 2.0'ın araştırmasına dayandırılan haberde, Kovid-19'un 2019 yazında Çin'in Hubey vilayetinin başkenti Vuhan'da yayılmaya başlamış olabileceği ifade edildi..

Koronavirüsün kökeninde yeni iddia: Kasımda değil 2019 yazında ortaya çıktı

"2019 YAZINDA ÖNEMLİ BİR ARTIŞ VAR"

Hubey vilayetindeki PCR laboratuvarlarına ekipman alımıyla ilgili sözleşmeleri esas alan şirket, 2019 yılında giderlerin bir önceki yıla kıyasla ikiye katlandığına, özellikle 2019 yazında önemli bir artış olduğuna dikkat çekti. Raporda, "Analiz edilen verilere dayanarak virüsün Vuhan'da 2019 yazında aktif olarak yayıldığı sonucuna vardık. Mayıs ayında harcamalarda görülen artışın, bunu olası bulaşma için en erken başlangıç tarihini gösterdiğine düşünüyoruz" denildi.

Koronavirüsün kökeninde yeni iddia: Kasımda değil 2019 yazında ortaya çıktı

ÇİN'DEN 'ŞAİBELİ' TEPKİSİ

Rapora tepki gösteren Çin Dışişleri Bakanlığı ise, Pekin'in salgının başlangıcını gizlemeye çalıştığına dair bu yeni suçlamayı reddederek araştırmanın, daha önce hastanelerin yakınındaki trafik yoğunluğu, internette yapılan 'öksürük', 'ishal' aramalarının sayısı baz alınarak şaibeli olduğunu vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...