Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Temmuz 2019 11:12

Kral onay verdi! ABD, Suudi Arabistan'a asker konuşlandıracak

ABD'nin, bölgedeki çıkarlarını korumak ve Suudi Arabistan'ın savunmasına destek olmak için Suudi Arabistan'a Amerikan askeri göndermesine Kral Selman bin Abdulaziz onay verdi.

Kral onay verdi! ABD, Suudi Arabistan'a asker konuşlandıracak
abd,suudi arabistan,kral selman

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, Savunma Bakanlığı’nın, Suudi Arabistan’ın isteği ve koordinasyonu ile Suudi Arabistan’a güç transferi ve konuşlandırmasına yetki verdiğini açıklayan bildiri yayınladı.

"İLAVE CAYDIRICILIK SAĞLAYACAK"

Bildiride, acil ve ciddi tehlikelere işaret edilerek, bu hareketin Washington’a bölgedeki çıkarlarını ve güçlerini savunmak için ilave caydırıcılık sağlayacağı kaydedildi. 

Bildiride, ayrıca Amerika’nın bölgedeki bu güçlerin statüsünü değerlendirmeye ve onları uygun bölgelere konuşlandırma konusunda Suudi yetkililerle çalıştığı kaydedildi.

RESMİ HABER AJANSI YAYINLADI

Suudi Arabistan Resmi Haber Ajansı SPA, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığının açıklamasının ardından Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı’nın bir açıklama yaparak; "Suudi Arabistan’ın ABD ile yaptığı işbirliği çerçevesinde bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak için, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz’in ABD kuvvetlerine izin verdiğini" söylediğini bildirdi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...