Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Nisan 2021 14:20

Kraliçe Elizabeth göreve döndü

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, eşi Prens Philip’in hayatını kaybetmesinin ardından ilk şahsi kraliyet görevini yerine getirdi.

Kraliçe Elizabeth göreve döndü
İngiltere Kraliçesi,Elizabeth

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in eşi Edinburgh Dükü Prens Philip’in 9 Nisan’da hayatını kaybetmesinin ardından ülke genelinde 2 haftalık anma devam ederken, Kraliçe ilk şahsi kraliyet görevini yerine getirdi. Kraliçe II. Elizabeth, İngiltere Kraliyet Ailesi’ne bağlı üst düzey görevlilerinden biri olan ve Lord Chamberlain sıfatıyla görev yapan Earl Peel'in emekliliği için Windsor Kalesi'nde dün düzenlenen törene ev sahipliği yaptı.
İsmi açıklanmayan bir kraliyet yetkilisi, Kraliyet Ailesi’nin "koşullara uygun görevler üstlenmeye" devam edeceklerini söyledi.
Öte yandan, 14 yıldan fazla süredir Lord Chamberlain olarak görev yapan Earl Peel, geçtiğimiz yıl emekli olacağını açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...