Tgrt Haber
08 Eylül 2022 21:20 - Güncelleme : 08 Eylül 2022 23:26

Son dakika! İngiltere Kraliçe Elizabeth 96 yaşında hayatını kaybetti

Son dakika haberi: Sağlık sorunları nedeniyle tıbbı gözetim altına alınan İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmayarak hayatını kaybetti. 96 yaşındaki Kraliçe 2. Elizabeth'in ölüm haberi sonrası Buckhingham Sarayı'nda bayraklar yarıya indirildi. Öte yandan kraliçenin cenaze programı da belli oldu.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! İngiltere Kraliçe Elizabeth 96 yaşında hayatını kaybetti
Kraliçe Elizabeth,İngiltere

İngiltere'de bugün öğe saatlerinde aldığı haberle sarsılmıştı. Buckingham sarayından yapılan açıklmada, 96 yaşındaki Kraliçe II. Elizabeth'in yoğun bakıma alındığı aktarılmıştı. Doktorlarının Kraliçe Elizabeth'in sağlık durumundan endişe duyduğu belirtilen açıklamada, Balmoral Kalesi'nde tıbbi gözetim altına alındığı belirtilmiş daha sonrasında yoğun bakıma alındığı açıklanmıştı.

Kraliçe Elizabeth'in yoğun bakıma alındığı öğrenen İngiltere Başbakanı Liz Truss, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bütün ülke bu öğle vakti Buckingham Sarayı'ndan gelen haberler nedeniyle derinden endişe duyuyor. Benim düşüncelerim ve Birleşik Krallık'taki insanların düşünceleri şu anda Majesteleri Kraliçe ve ailesiyle birlikte. Kraliçe'nin sağlığı konusunda gelecek haberleri bekliyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

KRALİÇE ELİZABETH HAYATINI KAYBETTİ

Gelen son dakika bilgisine göre, sağlık sorunları nedeniyle kaldırıldığı tıbbı gözetim altına alınan İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmayarak hayatını kaybetti öğrenildi.

GALLER PRENSİ CHARLES YENİ KRAL OLDU

Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümüyle, en büyük oğlu eski Galler Prensi Charles İngiltere'nin yeni kralı ve devlet başkanı oldu.

CAMİLLA'NIN 'KRALİÇE' OLMASINI İSTEMİŞTİ

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, tahttaki 70'inci yıl dönümüne ilişkin paylaştığı mesajında, veliaht Prens Charles kral olduğunda, eşi Camilla'nın "kraliçe" olmasını istediğini belirtmişti.

Prens Charles kral olduğunda, halkın kendisine verdiği desteğin aynısını Charles'a ve eşi Camilla'ya vereceklerini bildiğini dile getiren Kraliçe, tahttaki 70 yılı boyunca kendisine verdiği destek için de halka teşekkür etmişti.

Son dakika! İngiltere Kraliçe Elizabeth 96 yaşında hayatını kaybetti

BAŞBAKAN LİZ TRUSS'DAN İLK AÇIKLAMA

Kraliçe Elizabeth'in İngiltere'yi sarsan ölümünden sonra kameraların karşısına geçen yeni Başbakan Liz Truss açıklamalarda bulundu. Truss, "İngiltere bugün onun sayesinden çok büyük bir ülke. Modern ve dinamik bir ulus oluşturdu. Büyük Britanya'nın ruhu ondan geldi ve bu ruh devam edecek" ifadelerini kullandı.

Truss'ın açıklamaları şu şekilde:

Tahtta en uzun kalan yönetici oldu. Anıları bizimle beraber olacak. İngiltere'de ve dünyanın dört yanında insanlar kendisini güzel hatırlayacak. Bu hafta kendisi bütün görevlerini yerine getirmeye devam etti ve onun yönetimindeki 15. başbakan olarak atama zerafetini gösterdi. Bugün büyük bir kayıp yaşıyoruz. Arkasında çok büyük miras ve isim bıraktı. Yeni yöneticimiz Kral 3. Charles. Kendisi de annesinin yasını tutacak. Bizler de onu desteklemeliyiz. Bizler ona sadakatimizi sunacağız. O da ulusumuza sadakatini sunacak, aynı annesinin yaptığı gibi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJI

Kraliçe Elizabeth'in ölümünün ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da taziye mesajı paylaştı. Sosyal meyda hesabından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kraliçe II. Elizabeth’in vefatını bugün üzüntüyle öğrendim. Kraliyet Ailesi ile dost ve müttefik Birleşik Krallık halkı ve hükûmetine en içten taziyelerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/RTErdogan/status/1567963095439659009

ZELENSKİ'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Kraliçe Elizabeth'in ölümü nedeniyle başsağlığı mesajı paylaştı. Zelenski, kraliçenin ölümünün 'onarılamaz bir kayıp' olduğunu söyledi.

MENDERES'İN İDAMININ DURDURULMASI İÇİN ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU

Kraliçe Elizabeth, 1961 yılında Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyarette Adnan Menderes'in idamını durdurması için Cemal Gürsel'e çağrıda bulunmuştu.

Son dakika! İngiltere Kraliçe Elizabeth 96 yaşında hayatını kaybetti

CENAZE OPERASYONU SIZDI

Öte yandan Kraliçe Elizabeth'in ölümüyle İngiltere yönetiminin gizli planları ve programları devreye sokacağı iddia edildi. Kraliçe'nin ölümünden sonra, II Elizabeth'in özel kalemi Sir Christopher Geidt, Başbakan Truss'a gizli bir hat üzerinden bilgi vereceği, başbakana ''Londra Köprüsü yıkıldı'' denileceği öğrenildi.

'Operasyon Londora Köprüsü'nün uygulanmaya başlamasının ardından 15 ülke ve 36 İngiliz Milletler Topluluğu Üyesi ülkeye bilgi verilecek. Ölüm haberinin ardından BBC'de Kraliçe Elizabeth'in cenazesine kadar komedi programı yayımlanmayacak. Radyo kanallarına da özel bir ışık gönderilecek ve bu sayede radyocular ''uygun olmayan'' müzikleri çalmayacak ve haberlere geçebilecek.

Son dakika! İngiltere Kraliçe Elizabeth 96 yaşında hayatını kaybetti

ÇALIŞANLAR EVLERİNE YOLLANACAK

Kraliçe II. Elizabeth’in ölmesi durumunda birçok İngiliz çalışan eve erken gönderilecek. 12 gün boyunca bayraklar yarıya indirilirken spikerler siyah giyinecek ve milletvekilleri de siyah pazubandı takacak. Kraliçe II. Elizabeth’in cenazesinin olduğu gün resmi tatil ilan edilirken, bankalar ve Londra Borsası’nda işlem yapılmayacak.

Kraliçe’nin naaşı Westminster Hall’da dört gün boyunca sergilenecek ve Kraliçe ile eşi Edinburgh Dükü’nün yan yana gömülmesi bekleniyor. Kraliçe Elizabeth’in yaşamını yitirmesinden sonra, Prens Charles’ın tahta geçeceği tahmin ediliyor.

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor....

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...