Tgrt Haber
04 Aralık 2018 11:42

Kremlin AB ile ilişkileri canlandırmak istiyor

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya’nın Avrupa Birliği ile olan ilişkilerini canlandırma niyetinde olduğunu söyledi.

Kremlin AB ile ilişkileri canlandırmak istiyor
Rusya,,Kremlin,

Rusya Başkanlık Sarayı Kremlin Basın Sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya’nın Avrupa Birliği (AB) ile olan ilişkilerini yeniden canlandırmayı arzu ettiğini belirtti. Peskov, AB ülkeleri ile ayrı ayrı karşılıklı işbirliği içinde olduklarını vurgulayarak, "Şöyle ki AB ile olan diyaloğumuzu canlandırmak bizim karımıza olacaktır. Er ya da geç Brüksel’deki politik aklın uzun koridorlardan bu yola çıkacağını ve sürecin yeniden canlanacağını umut ediyoruz" ifadelerini kullandı.  Peskov, önemli ekonomik partnerlerinden olan AB ile hiçbir problemleri olmadığının altını çizerek, "Sınırlarımızın batısında öngörülebilir bir ekonomik kalkınma istiyoruz" dedi. 

BREXIT AB İÇİN BÜYÜK BİR DARBE 

Brexit sürecine de değinen Sözcü, "Hiç kimse Brexit’in AB ve Birleşik Krallık için büyük bir darbe olduğu gerçeğini reddetmez. AB üzerindeki tehlikeyi büyütmek istemiyorum. Bu güçlü bir işbirliği ve bu bütünleşme oldukça istikrarlı" diye konuştu. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...