Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Mart 2016 15:17

Kremlin’den Obama’ya tepki

Kremlin, ABD Başkanı Barack Obama’nın Rusya’da tutuklu bulunan Ukraynalı pilot Nadya Savçenko’nun serbest bırakılması talebine tepki gösterdi.

Kremlin’den Obama’ya tepki
Obama, Vladimir Putin

Rus yanlılarının Ukrayna’nın doğusunda başlattığı ayaklanma sırasında 2 gazeteciyi öldürmekle suçlanan Ukraynalı kadın helikopter pilotu Nadya Savçenko, 2 yıl önce Rusya tarafından göz altına alınmıştı. ABD Başkanı Barack Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den Rusya’da tutuklu bulunan Ukraynalı pilotun serbest bırakılmasını istemişti. Obama’nın talebinin ardından Rusya’dan yanıt geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitry Pekov bugün yaptığı açıklamada, Obama’nın talebinin yargılamaya yabancı bir müdahale olarak değerlendirildiğini ve bu durumun kabul edilemeyeceğini söyledi. Peskov, Rus liderin daha önce bu konuda defalarca açıklama yaptığını dile getirerek, “Bu bir yargı sürecidir ve mahkemelerimizin yargı yetkisine dışarıdan yapılan herhangi bir müdahale kabul edilemez” dedi.
2 gazeteciyi öldürmekle suçlanan Ukraynalı kadın pilot Nadya Savçenko hakkında 23 yıl hapis istenmişti. 34 yaşındaki pilot hakkındaki suçlamaları reddetmişti. Öte yandan mahkemenin kararını 21-22 Mart’ta açıklaması bekleniyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...