Tgrt Haber
22 Haziran 2022 17:02 - Güncelleme : 22 Haziran 2022 17:22

Hastalık iddiaları hızla yayılırken Kremlin'den Putin'in sağlık durumu açıklaması

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 118. günde de devam ederken Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'dan Rus lider Vladimir Putin'in sağlık durumu hakkında yeni bir açıklama geldi. 

Hastalık iddiaları hızla yayılırken Kremlin'den Putin'in sağlık durumu açıklaması
vladimir putin,dmitriy peskov,rusya,kremlin

Son zamanlarda sıklıkla hasta olduğu iddia edilen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sağlık durumuna ilişkin açıklamayı Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov yaptı. Rus liderin kansere yakalandığı hatta bu yüzden ameliyat olduğu, durumunun ise gün geçtikçe kötüye gittiği iddiaları dolanırken Peskov, ''Aslında dün öğleden sonra hokey oynadı'' diyerek Putin ile geçtiğimiz cuma günü 3 saate yakın görüşme gerçekleştirdiklerini belirtti.

Vladimir Putin'in sağlık durumuna ilişkin daha önce de Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov açıklamalarda bulunmuştu. Putin'in düzenli olarak halkın önüne çıktığını kaydeden Lavrov, açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

''Akıllı insanların bu kişide bir tür hastalık veya rahatsızlık belirtileri görebileceğini sanmıyorum.''

Hastalık iddiaları hızla yayılırken Kremlin'den Putin'in sağlık durumu açıklaması

PUTİN'E ÖMÜR BİÇİLMİŞTİ

Öte yandan geçtiğimiz haftalarda Rusya'nın devlet iç güvenlik kurumu Federal Güvenlik Servisi'nde görev alan bir ajan doktorların Putin'in sayılı yılları kaldığını ifade etmişti. Mirror'ın haberine göre, doktorlar, Rus liderin yalnızca 3 yıl daha yaşayacağını iddia etmişlerdi. Kaynağın adı açıklanmazken Putin'in hastalığı nedeniyle görme yetisinde de ciddi gerileme olduğu öne sürülmüştü. 

Rus ajan gazeteye yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti:

''Televizyona çıktığında ne söyleyeceğini okumak için her şeyin büyük harflerle yazılmış olduğu kağıt parçalarına ihtiyaç duyuyor. Bu kağıtlara yazılan harfler o kadar büyük ki her sayfada sadece birkaç cümle var. Gözlerindeki durum ciddi şekilde kötüleşiyor.''

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...