Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Haziran 2022 16:21 - Güncelleme : 28 Haziran 2022 16:32

Kremlin'den savaşı bitirme şartı: Gün bitmeden savaş biter...

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna'daki savaşın, milliyetçilerin ve askerlerin silah bırakması durumunda gün bitmeden sona erebileceğini söyledi.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Kremlin'den savaşı bitirme şartı: Gün bitmeden savaş biter...
rusya,kremlin,dmitriy peskov,ukrayna,işgal

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin savaşın kış mevsimine kadar sonlanmasını istemesi üzerine Kremlin'den cevap geldi. Sözcü Dmitriy Peskov,  “Ukrayna tarafı gün bitmeden her şeyi durdurabilir. Bunun için milliyetçi birliklerin ve Ukrayna ordusunun silahlarını bırakması için emir verilmesi, Rusya Federasyonu’nun şartlarının yerine getirilmesi gerekir. Bu durumda gün sonuna kadar her şey sonlanabilir. Sonrası Ukrayna Devlet Başkanı’nın kararıdır.'' açıklamasında bulundu.

Rusya’nın, Ukrayna’daki askeri operasyonlarıyla ilgili bilgi veren Peskov, “Devlet başkanımızın askeri operasyonların plana göre ilerlediği yönündeki açıklamaları bize rehberlik ediyor” ifadelerini kullandı. Peskov, Ukrayna’daki askeri operasyonların bir süresi olup olmadığı sorusunu ise “Hayır” şeklinde yanıtladı.

AVM'YE RUS FÜZELERİYLE SALDIRI

Rus füzeleri dün Ukrayna'nın Kremençuk şehrinde bulunan bir AVM'yi hedef aldı. Ukrayna Acil Durumlar Servisinden yapılan açıklamada, "Enkaz çalışmaları sürüyor. 16 kişi hayatını kaybetti, 59 kişi yaralandı. Bunların arasında 25'i hastaneye kaldırıldı." ifadelerine yer verildi.

Kremlin'den savaşı bitirme şartı: Gün bitmeden savaş biter...

Ukrayna İçişleri Bakan Danışmanı Anton Geraşçenko da vurulan alışveriş merkezine gelerek, burada incelemelerde bulundu.

Zelenskiy, Rus güçlerinin, Poltava bölgesindeki Kremençuk kentinde 1000'den fazla sivilin bulunduğu alışveriş merkezini vurduğunu duyurmuştu. Saldırı sonucunda 10 kişinin yaşamını yitirdiği, 40’tan fazla kişinin ise yaralandığı açıklanmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...