Tgrt Haber
22 Ocak 2018 12:57

Kremlin'den 'Zeytin Dalı Harekatı' ile ilgili açıklama!

Rusya'dan Afrin harekâtına ilişkin yapılan açıklamada, Türkiye ve Esad rejimi ile temas halinde hareket edildiği vurgulanırken, "Suriye'nin toprak bütünlüğü hayati önem taşıyor" denildi.

Kremlin'den 'Zeytin Dalı Harekatı' ile ilgili açıklama!
kremlin

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nın Suriye'nin Afrin bölgesindeki terör yapılanmalarına yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı'na ilişkin Rusya'dan açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ülkesinin Türkiye ve Beşşar Esad rejimi ile temas halinde bulunduğunu belirtirken, Suriye'nin toprak bütünlüğünün hayati olduğunu söyledi. 

LAVROV: ABD, PROVOKASYON YAPIYOR

Yanı sıra Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, sınır hattındaki gelişmeleri işaret ederek Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nin politikalarını eleştirdi. Lavrov, "ABD, ya durumu anlamıyor, ya da provokasyon yapıyor" dedi. 

Lavrov daha önce yaptığı açıklamada, ABD'nin sınır hattındaki adımlarla Türkiye'yi çıldırttığını ve bu operasyona neden olduğunu ima etmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...